Nytt

Pave Frans i Abu Dhabi, sammen med kronprins Mohammed bin Zayed Al-Nahyan, 3. februar. Foto: Reuters/Scanpix

Som den første pave noensinne satte pave Frans sin fot på Den arabiske halvøy da han søndag ankom De forente arabiske emirater.

Landet deltar i den saudiarabiske militærkoalisjonen som kriger mot Houthi-opprørene i Jemen.

Pave Frans landet i Abu Dhabi søndag kveld og innledet med det sitt to dager lange besøk.

Før paven gikk om bord i flyet fra Roma, oppfordret han Emiratene og de øvrige landene i militærkoalisjonen om å respektere våpenhvilen.

– Jeg ber alle involverte parter og verdenssamfunnet for øvrig om å utvise respekt for avtalene og å legge til rette for at matforsyninger kommer fram, sa han.

– Befolkningen i Jemen er utslitt av den langvarige konflikten, og et stort antall barn sulter men får ikke tilgang til matlagrene, sa han videre.

Paven skal være i landet fram til tirsdag. Det er første gang at et overhode for den katolske kirke setter sin fot på Den arabiske halvøy.

Det offisielle programmet starter mandag, og da skal paven blant annet møte ledende muslimske geistlige, og han skal også holde en utendørsmesse der man anslår at 135.000 katolikker vil komme for å høre på. Det bor om lag 1 million katolikker i Emiratene. De aller fleste av dem er gjestearbeidere fra Filippinene og India.