IS sier det var de som sto bak bombingen av katedralen i Jolo i Sulu-provinsen på Filippinene søndag, midt under messen.

20 er meldt drept og 80 såret.

Det er amerikanske SITE som melder at IS påtar seg ansvaret.

IS sier de sendte to selvmordsbombere. Det stemmer ikke helt med rapporter om at den andre bomben befant seg på en motorsykkel.

Militæret har sagt at de tror den islamistiske opprørsgruppen Abu Sayyaf kan stå bak angrepet, en gruppe som har bånd til IS.

– Når det er snakk om terrorisme i Sulu vil den hovedmistenkte alltid være Abu Sayyaf, men vi utelukker ikke muligheten for at det kan være andre som står bak, sa talsmannen for militæret i området, oberstløytnant Gerry Besana til AFP.

Regionen har ved flere anledninger vært rammet av virksomheten til Abu Sayyaf, som både Filippinene og USA anser som en terrororganisasjon etter mange år med bombeangrep, kidnappinger og drap.

Gruppen hadde tidligere bånd til al-Qaida, men sverget troskap til IS i 2014. Det er imidlertid uklart hvor tett forholdet er.

Så langt er ingen mistenkte pågrepet etter angrepet.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.