En Abu Sayyaf-kriger fotografert 6. februar 2009, like etter at de hadde kidnappet tre hjelpearbeidere.

Sju skogsarbeidere som ble kidnappet av ekstremistgruppa Abu Sayyaf på Filippinene er funnet drept, ifølge lokale myndigheter.

Politiet fant likene av arbeiderne med avkuttede hoder i byen Lantawan i Basilan-provinsen sørvest i landet.

To av ekstremistgruppas ledere bortførte de sju mennene den 20. juli i år, opplyser den lokale politidirektøren Reuben Theodore Sindac.

Under bortføringen tente opprørerne også på husene til skogsarbeiderne.

Abu Sayyaf-lederen Furuji Indama bestilte likvideringen etter at de sju mennene ødela en gummiplantasje som tilhørte Abu Sayyafs regionale leder, ifølge Sindac.

Til forskjell fra Abu Sayyafs tidligere angrep handlet denne bortføringen ikke om innkreving av penger, men om lokalt bråk.

Senest 5. juli ble to vietnamesiske gisler drept etter å ha vært holdt som gisler i åtte måneder. Fortsatt holdes om lag 20 gisler i fangenskap av Abu Sayyaf, inkludert 14 utlendinger.

Gruppen har de siste tiårene bortført flere hundre filippinere og utlendinger og krevd løsepenger, deriblant nordmannen Kjartan Sekkingstad. Han ble bortført i 2015, men sluppet fri i 2016.

Abu Sayyaf hadde tidligere bånd til al-Qaida, men sverget troskap til den ytterliggående islamistgruppen IS i 2014. Hvor tette båndene egentlig er, er uklart.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂