Den kidnappede amerikanske menneskerettighetsaktivisten Kayla Mueller ble torturert og voldtatt gjentatte ganger av Abu Bakr al-Baghdadi, den høyeste lederen av IS. Hun ble holdt i fangenskap av IS i to og et halvt år før hun ble drept. Det melder ABC News.

Det er en ganske utrolig historie ABC News bringer til torgs. At kalifen lar emirer og soldater gjøre hva de vil med yezidijenter/kvinner og andre er velkjent. Men at han personlig er involvert er mer overraskende. Råskapen og grusomheten til IS kommer fra høyeste hold.

Mueller ble ført til huset til Abu Sayyaf, som har ansvar for handel med olje og gass, en viktig jobb. Det var hit al-Baghdadi kom på besøk for å utnytte Mueller.

Familien vil at opplysningene skal frem for det har vært skrevet om at hun tilpasset seg livet i kalifatet. Dette er meget langt fra sannheten.

Al-Baghdadi, an Iraqi who calls himself «Caliph» as ruler of the Islamic State, personally brought the enslaved 26-year-old humanitarian aid worker from Prescott, Arizona, to be imprisoned inside the home of Abu Sayyaf, a Tunisian in charge of oil and gas revenue for the group, counter-terrorism officials have told ABC News over the past several months.

«Baghdadi was at the house of Sayyaf. He delivered Kayla Mueller, live and in person,» one of several counter-terrorism officials briefed on the case told ABC News.

The top terror leader later regularly visited the compound to meet with Sayyaf and to repeatedly sexually assault Mueller, officials said.

is.hostage.kayla.mueller

 

Det er uklart hvordan Mueller døde. Obama-administrasjonen hadde medieforbud mot å nevne gislene IS holdt, dette for ikke å avsløre at det ble arbeidet med befrielsesaksjoner.

 

After enforcing a media blackout on names of hostages demanded by ISIS in private emails to their families for months, White House Chief of Staff Dennis McDonough inadvertently blurted out Mueller’s first name on ABC News’ «This Week» on January 25 as he explained efforts to find her: «Kayla’s family knows how strongly the president feels about this and we will continue to work this,” he said then.

Om dette kan ha fått alarmen til å gå hos IS er vanskelig å si. I februar kunngjorde IS at hun var blitt drept i et jordansk flyangrep. Men det er ikke alle sikre på er den fulle og hele sannhet.

Det som er sikkert er at amerikanerne i mai gjennomførte en aksjon for å pågripe Abu Sayyaf. Han gjorde motstand og ble drept, men hans kone Umm Sayyaf ble ført bort av amerikanske Delta Force. To yezidijenter som var holdt som sex-slaver i huset til Sayyaf hadde lykkes å flykte. Deres opplysninger ble brukt i avhørene av Umm Sayyaf og hun skal ha lagt alle kort på bordet.

The Yezedi teens — and others — provided the U.S. with a wealth of information used to interrogate Umm Sayyaf, who «spilled everything,» including details about various ISIS leaders’ «locations and patterns of life,» a counter-terrorism official told ABC News.

Umm Sayyaf ble sist uke utlevert til kurdiske myndigheter i Nord-Irak.

Detaljene om IS-lederens seksuelle overgrep vil bidra til å motivere de som kjemper mot IS. Seksuelt misbruk kommer i en egen kategori. De bosniske serberne skadet sin sak ved å gjøre voldtekt til en del av krigføringen. IS har gjort det samme.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂