En vegg spraymalt med ordet «ISIS» i et hjem i det mest berørte krigsherjede området i Marawi City i Lanao-provinsen i Filippinene, 11. mai 2019. Byen forblir forlatt to år etter at pro-islamske statsmilitanter startet angrepene 23. mai 2017.  Onsdag meldes det om at fem mistenkte islamister er drept av filippinske regjeringsstyrker. Foto: REUTERS / Eloisa Lopez / NTB Scanpix

Regjeringsstyrker har drept fem mistenkte islamister som de mener planla kidnappinger sør på Filippinene.

– Myndighetene ble tipset av lokale om at disse terroristgruppene var i området, noe som førte til den betimelige responsen fra våre styrker, sier brigadesjef Leonel Nicolas i militæret til nyhetsbyrået DPA.

To soldater ble også skadd i kampene, som skjedde like før daggry onsdag i en landsby i provinsen Zambooanga Sibugay, 780 kilometer sør for hovedstaden Manila.

Ifølge militæret var de drepte medlemmer av den ytterliggående islamistgruppa Abu Sayyaf. De skal ha planlagt å gjennomføre kidnappinger i området.

Abu Sayyaf sto ifølge myndighetene også bak to blodige selvmordsangrep i forrige måned, som tok livet av sju soldater, en politibetjent og seks sivile. Myndighetene har pekt ut to enker etter filippinske opprørere som gjerningspersoner.

Abu Sayyaf, som er terrorstemplet av både Filippinene og USA, har stått bak noen av de verste terrorangrepene på Filippinene, i tillegg til en rekke bortføringer og halshogginger. En av gruppas ledere, Anduljihad Susukan, overga seg til politiet 14. august.

Sverige i endring. Kjøp Islamismen i Sverige her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.