Illustrasjonsfoto. Stillbilde fra video. Foto: ReutersTV via Reuters / NTB Scanpix 

Enkene etter to filippinske jihadister er mistenkt for å ha gjennomført selvmordsangrepet som drepte 14 mennesker i en by sør på Filippinene mandag.

74 personer ble i tillegg såret av de to bombene, som eksploderte med en times mellomrom i et forretningsstrøk i byen Jolo i Sulu-provinsen.

Hærsjef Cirilito Sobejana mener at angrepet ble gjennomført av enken etter Filippinenes første selvmordsbomber, Norman Lasuca, som drepte seks mennesker da han i juni 2019 sprengte seg ved en militærleir i Jolo.

Den andre antas å være enken etter Abu Talha, en leder i den ytterliggående islamistgruppa Abu Sayyaf.

Den første eksplosjonen ble først antatt å ha vært forårsaket av sprengstoff festet på en parkert motorsykkel, men film fra overvåkingskameraer viser at eksplosjonen kom fra et sted i nærheten.

Det har vært vanskelig å identifisere gjerningspersonen.

Den andre eksplosjonen skal ha blitt forårsaket av en kvinne som forsøkte å komme seg forbi en sperring. Hun utløste bomben da hun ble stanset av en soldat, ifølge en filippinsk oberst.

 

Kjøp boken fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂