VG-kommentator gjennom 11 år, Frithjof Jacobsen, slutter på dagen. Jacobsen (49) har sin siste arbeidsdag i avisen i dag.

Det er ingen bestemt årsak til oppsigelsen, sier Frithjof Jacobsen til Medier24.

– Jeg slutter fordi jeg har lyst til å gjøre noe annet. Hva det blir, vet jeg ikke ennå, for det må jeg bruke tid på å finne ut av.

– Men hvorfor slutter du på dagen?

– Jeg har lyst til å gjøre noe annet.

VGs politiske redaktør Hanne Skartveit har ikke latt seg intervjue om saken, skriver Medier24.

I en e-post til sine kollegaer i VG skriver Jacobsen:

«Kjære kolleger og venner. Jeg har sagt opp i VG og forlater dermed avisa. Jeg ønsker å gjøre noe nytt, og det vil skje utenfor dette huset. Jeg har noen planer, men vet ennå ikke helt hva det blir. Jeg har hatt en flott tid her, både personlig og faglig, og jeg har blitt kjent med mange mennesker jeg setter stor pris på. Det føles vemodig at det nå er over, men jeg er trygg på den beslutningen jeg har tatt (..). Takk for nå, alt godt!»

Frithjof Jacobsen har jobbet som kommentator og leder for kommentaravdelingen i VG de siste årene. Tidligere var han flere år i NRK og jobbet blant annet i Dagsnytt atten.

Fra 1994 til 2005 var Jacobsen, under navnet Biff Malibu, vokalist og frontfigur i rockebandet Gluecifer som hadde en stor fanskare i Spania og Tyskland, foruten i Norge. Bandet gjenoppsto sommeren 2017 og turnerte i fjor høst. Til sommeren er flere nye konserter planlagt for bandet, ifølge Ticketmaster.

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.