Foto: Facebook

Frithjof Jacobsens (49) avgang fra VGs politiske avdeling med øyeblikkelig virkning utløste spekulasjoner. Nå kan Medier24 fortelle at det skyldes at Jacobsen har et forhold til Ap-politiker Jette Christensen (35).

Dvs ifølge de to hadde de sin første date i begynnelsen av januar. Det høres søkt ut når ryktene har gått ett år.

Jacobsen ble spurt av avisen for et år siden om ryktene som gikk, men benektet da at det var et forhold. Nå sier avisen at han uoppfordret fortalte om at han «ønsket å inngå i et forhold» til stortingsrepresentanten for Ap.

Men ut fra sammenhengen fremgår det at Jacobsen ikke har holdt arbeidsgiver orientert, slik han plikter. Det er brudd på avtale og ligger bak at han måtte gå på dagen.

«Ledelsen i VG kjente ikke til relasjonen før Jacobsen uoppfordret opplyste om den. I fjor vår fikk VG kjennskap til at det verserte rykter om Jacobsen og politikeren. Vi konfronterte ham med ryktene. Han avviste dem. Det la vi til grunn.»

Steiro skriver videre at han ikke kan gå inn i detaljer om relasjonens varighet, fordi dette er en del av den personalmessige behandlingen av saken.

«Men vi kan si klart at det som har skjedd, er et brudd på vår kontrakt med leserne. Det er vi lei oss for, skriver Steiro.

Man kan ikke lede kommentar- og lederavdelingen og ha et forhold til en prominent politiker uten å orientere redaktørene om det. Når ryktene gikk for et år siden, faller det ut til Jacobsens ufordel.

Likevel sier han at han «ønsker å etablere et forhold».

– Jeg slutter i VG fordi jeg ønsker å etablere et forhold til Jette Christensen, og det er ikke forenelig med å være kommentator i VG, sier Frithjof Jacobsen til Medier24.

Jacobsen var andre halvdel av duoen Giæver og Joffen, men Giæver stilte i studio i går og var ifølge ham selv «ør i huet».

G-kommentator sluttet på grunn av forhold til Ap-topp

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.