NRKs tidligere USA-korrespondent Bjørn Hansen var den som kanskje flesket kraftigst til mot Trump i Dagsrevyens 60-års-jubileumssending. Men konkurransen var hard. Hansen flankert av Eva Bratholm og Ole Torp. Skjermdump, NRK

Kringkastingsrådet har fått 21 klager på Dagsrevyens jubileumssending – seerne er særlig kritiske til omtalen av Trump.

Programmet hadde 738.000 seere. Flere av klagerne mente det var unødvendig å trekke USAs president Donald Trump inn i feiringen.

– At NRKs 60 årsfeiring skulle utarte til en ren anti-Trump propaganda gjør at jeg ønsker at mine lisenspenger går til et annet formål, skriver en av klagerne.

Det er særlig omtalen av Donald Trump som får gjennomgå:

«Flott program om dagsrevyens historie blir radbrukket av tilsynelatende påseilede komplett uspiselige avdankede NRK reportere»

Klageren viser videre til hvordan den amerikanske presidenten blir omtalt. En annen skriver:

«Hva i himmelens navn er det redaksjonen i Dagsrevyen driver med! Det skulle vært en hyggelig avsluttning og avslutter med shitkasting og direkte mobbing mot Usa’s President Trump».

Lars Akerhaug kritiserte jubileumssendingen i et innlegg i Medier24: Ja, det er et problem at pressen går i flokk mot Trump

Kringkastingsrådet har fått inn totalt 392 klager til årets første møte – 106 på nyheter, hvorav 21 på Dagsrevyens 60-årsjubileum.

Også Dagsrevy-reportasjen «Tenåringssjokket», som blant annet fikk gjennomgå i et innlegg i VG før jul, har pådratt seg en rekke klager.

28 av klagene var spesifikt rettet mot utenriks.

Forøvrig var det mange klager på at NRK radio legger ned programmene «Naturens verden» og «Friluftsmagasinet». En av klagerne skriver:

«Hva slags lyttergrupper tror dere hører radio lørdag og søndag morgen? Jeg har i 20 år gledet meg til ordentlige naturprogram på radio, så blir alt lagt ned til fordel for noe vrøvl med spilleliste«musikk» hvert tredje minutt».

***

Christian Skaug kommenterer Dagsavisens intervju med Bjørn Hansen tirsdag:

En foreløpig norges­rekord i Trump-sludder

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.