Hele 36 ganger er NRKs nye klima-serie rettet mot barn klaget inn til Kringkastingsrådet, skriver Kampanje. En seer har truet med å anmelde serien.

En av klagerne skriver at NRK burde skamme seg, og at hans to barn aldri vil få lov til å se på NRK igjen så lenge han og ektefellen bestemmer.

– Jeg er rett og slett sjokkert over innholdet i det nye programmet. Dette er rein og skjær klimapropaganda, og vi vil ikke tillate at barna våre ser på et slikt program eller NRK igjen noen gang.

En annen av klagerne skriver ifølge Kampanje at han kommer til å anmelde serien hvis den vises slik den ble presentert på Dagsrevyen 30. september.

– Dette er direkte angrep på barns psykiske helse og kommer derfor inn under kategorien «kriminelle handlinger som med hensikt påfører barn psykisk vold», skriver klageren videre.

Serien beskrives som NRKs største klimasatsing for og med barn. En tredje klager beskriver innholdet som ble presentert av Dagsrevyen som skremselspropaganda.

– Hva i alle dager er det for noe skremselspropaganda dere er i ferd med å sende beregnet for barn og unge?? Etter å ha sett på Dagsrevyen nå i kveld, 30 september, er jeg mildt sagt både sjokkert og fly forbanna!!

I første episode lærer Markus og Helle hvordan det å grille et stykke kjøtt kan føre til steinras, og hvordan det kan få «store konsekvenser» å spise burgere.

Kampanje

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.