Nytt

EU har store problemer med å omstille seg til Trump-administrasjonens endrede kurs. F.eks politikken overfor Israel og palestinerne. EU har problemer med å skjønne hva Trump driver med og hvordan han tenker. Det forekommer dem fullstendig meningsløst. Nikki Haley og Mike Pompeo.

EU-ambassaden i Washington er nedgradert fra ambassade til internasjonal organisasjon. State Department glemte å informere EU-stasjonen og EU tok det som et politisk signal.

Det var da George H.W. Bush skulle begraves 5. desember og landenes ambassadører ble kalt frem, at EU oppdaget at de hadde falt helt ned til bunnen av listen.

«This is clearly not simply a protocol issue, but this is something that has a very obvious political motive,» the person said. The diplomat added that the negative view of the EU mission downgrade was shared by the majority of member states.

After discovering the downgrade, EU diplomats in Washington reached out to the State Department, which is responsible for diplomatic affairs, for clarification. «They have told us that they forgot to notify us and that this is a decision they have taken because that is apparently what the chief of protocol thinks is the proper thing to do,» the person said.,

Det hører med til historien at EUs stasjon ikke ble oppgradert før i september 2016, og man kan spørre seg hvorfor Obama ventet helt til slutten av sine to perioder før han oppgraderte. Var det for å sette Trump i en klemme? Obama visste at Trump var mye mindre begeistret for EU enn Obama.

Men at EU opplever degraderingen som en uvennlig handling synes klart.

 

Trump administration downgrades EU mission to US