Nytt

En ledende politiker for Alternativ for Tyskland i Bremen ble angrepet på åpen gate av tre maskerte menn og slått helseløs. Det kunne stått om livet.

Frank Magnitz sitter i den tyske nasjonalforsamlingen for AfD og leder også partiets lokallag i Bremen. Mandag ettermiddag ble han angrepet av tre maskerte personer på åpen gate i sentrum av byen.

– Gitt offerets arbeid tror vi at dette var en politisk motivert handling, heter det i en kunngjøring fra tysk politi.

AfD offentliggjorde tirsdag bilder av en bevisstløs Magnitz med kraftig forslått ansikt i sykesengen.

– De slo ham bevisstløs med et trestykke og fortsatte deretter å sparke ham mens han lå nede, heter det i en kunngjøring fra partiet.

– Han ble nesten slått i hjel, sier AfDs leder Jörg Meuthen.

AfD ble under valget i 2017 landets tredje største parti og sikret seg 93 representanter i den tyske nasjonalforsamlingen. (NTB)

Tyske medier og etablerte partier har stemplet AfD i en årrekke og gitt dem pariah-status. Angela Merkel har vært blant de fremste til å stemple ikke bare dem, men også deres velgere.

Det er bare noen dager siden noen sprengte en bombe utenfor det lokale AfD-kontoret i Döbln. Tre mistenkte ble arrestert, men slupper av mangel på bevis.

Police last week arrested three men in the eastern German town of Döbeln, after an explosion outside an AfD local office in the town. The men were later released, with police saying there was not sufficient evidence to hold them in custody.

Støtt Document!

Vipps oss på 13629

I tillegg ble hjemmet til et AfD-medlem tilgriset med grafitti. Når det brukes fysisk vold og bomber blir også slike angrep mer alvorlige.

Mediene vier ikke stor oppmerksomhet til angrep på AfD, dels av dårlig samvittighet, dels for ikke å gi dem sympati. Det kan slå tilbake.