Den norske siden vil i fremtiden legge ut saker fra den danske siden i original form. Av to grunner: Når vi er til stede i Danmark er det fordi det som skjer i alle de nordiske land angår hverandre. Vi er tre grener på samme tre.

Det skjer ting i både Danmark og Sverige som nordmenn trenger å vite om. Danmark har vi fulgt i så mange år at vi kan si noe om debatten og det politiske ordskiftet, som er annerledes.

Den knappe tiden gjør at vi legger originale danske tekster ut. Det har også en verdiside: Språk og innhold er intimt forbundet. Ordene sier noe som ikke blir helt det samme på norsk.

I Norden har vi vennet oss av med å lese hverandres språk. Det er vårt eget eller engelsk. Jeg tror at hvis folk først forstår betydningen av det som skjer i nabolandene, så vil de gjøre den lille ekstra anstrengelsen det er å lese dansk eller svensk.

Det kan være vi har nyheter fra Danmark over helgen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.