Kommentar

Leon Klinghoffer ble drept av Den palestinske frigjøringsfronten på Achille Lauro i 1985. Skipet ble kapret etter at det forlot Alexandria 7. oktober. Kaprerne ville legge til kai i Tartus, men fikk ikke tillatelse av syriske myndigheter. The next day, after being refused permission by the Syrian government to dock at Tartus, the hijackers singled out Klinghoffer, a Jew, for death, shooting him in the forehead and chest as he sat in his wheelchair. They then forced the ship’s barber and a waiter to throw his body and wheelchair overboard. His wife, who did not witness the shooting, was told by the hijackers that he had been moved to the ship’s infirmary. She learned the truth only after the hijackers left the ship at Port Said. Palestine Liberation Organization (PLO) Foreign Secretary Farouq Qaddumi said that perhaps the terminally ill Marilyn had killed her husband for insurance money.[11] However, the PLF leader Muhammad Abbas said in 1996 that the hijack was a mistake and apologized for killing Klinghoffer.[12]

En interessert leser – og dem begynner det å bli mange av – vil ha mange assosiasjoner knyttet til påstanden om at «islam befinner seg på innsiden av Europa». Vi forstår at innflytelsen skjer på tusen måter.

Men når jeg bruker et såpass sterkt uttrykk så er det fordi hovedpersonene – våre ledere – har gått over en psykisk grense: De har begynt å se på islam med islams briller.

Det skjer ved at man begynner å tro på det islam sier om seg selv: At det er fredens religion.

Mediene gjør det, politikerne gjør det. Myndighetene utbrer denne læren i skolene til de små barna. Det skal bli svært vanskelig å si noe annet i det nye Europa, selv om det daglig skjer ting som beviser det motsatte.

Når det skjer noe grotesk, som drapene i Marokko, tyr man til «meningsløsheter» og empati. Men det skjer groteske ting i Europa, hver eneste dag som har med islam å gjøre.

Fatalister

Hvis vi ikke passer oss kommer vi til å bli like fatalistiske som muslimer som sier at alt som skjer skjer fordi Allah vil det.

Vi har allerede begynt å akseptere voldtekter og ran som en del av hverdagen. Slik er det bare.

Dette høvler ned vår motstandskraft mot ondskapen.

Mange fornemmer at drapene på Louisa Vesterager Jespersen og Maren Ueland var noe spesielt. De slipper ikke taket i oss.

Håvard Rem har en artikkel i siste Dag og Tid som er som et foranskutt lyn: Den lyser opp terrenget.

Rem festet seg ved at VG siterte broren til en av drapsmennene. Broren sa: «Om du dreper et menneske  (…) er det som å drepe hele menneskeheten.»

Dette er sure 5.32 og ofte sitert for å vise islams humane ansikt. Et annet ofte sitert vers er «det er ingen tvang i religionen».

Hvis dette er utgangspunktet blir drap et frafall fra den sanne religionen. En grusom misforståelse det skal gå an å rette på, hvis alle gode krefter drar i lag.

Dessverre. Det er løgn.

Parentesen

Rem har tatt for seg hva som står i parentesen.

Det skal en kvalifisering til for at postulatet er gyldig: enten at den som blir drept er et uskyldig menneske, eller at du har drept uten grunn, først da er det oppfylt.

Men hva vil «uten grunn» si, eller snarere – hva er «grunn»?

På nettsiden norskkoran.no står sure 5:32 oversatt slik:

«…. den som dreper en person uten at det er blodhevn eller «straff» for anstifting av ufred på jorden det er som om han har drept hele menneskeheten.»

I det som går for å være Einar Bergs snille oversettelse lyder unntakene «blodhevn eller straff for forbrytelse».

Med andre ord: Det kommer helt an på hvem som kan definere hva som utgjør forbrytelse sett med islams øyne. Mange vil med en gang lukte lunta: Dette er en klausul som kan legitimere ethvert drap som en imam har definert som rettferdig. Siden islam ikke har noe presteskap og hierarki slik som kristendommen, er det fritt frem for fatwaer fra selvlærte emirer, sheikher og imamer. Sekulære myndigheter vokter seg for å utfordre dem, de risikerer å rote seg inn i konflikter med de skriftlærde.

Slik vokser galskapen. Den flate strukturen i islam og retten til vold er en god del av årsaken til den volden som har herjet den islamske verden de siste 5o år.

Selv vi i Vesten har fått med oss at salafister opererer med en hel rekke forbrytelser som fortjener døden.

De er så mange at de gjør hele ordtaket til en stor morbid vits.

Alle som beskjeftiger seg med islam kommer på sporet av denne volden og legitimeringen av den. Man oppdager sammenhengen mellom liv og lære.

La oss slippe

Vi har ikke behøvd å beskjeftige oss med det før. Vi har helst villet slippe. Halshoggingen som IS-bødlene foretok for åpent kamera på vestlige journalister og hjelpearbeidere, fylte oss med gru. Vi hadde sett nok. Vi ønsket ikke å dvele ved det.

Nå har ondskapen nådd to av våre jenter. De er blitt offer for akkurat samme bestialitet som amerikanere og briter i Syria.

Nå er vi nødt til å se ondskapen i hvitøyet.

– Dette er for Hajin, hører man en av jihadistene si på videoen.

Likesom venstreradikale anså drap på vestlige som legitimt kun fordi de tilhørte Vesten, ser IS på vestlige turister som legitime mål.

Antisemittismen var tungt til stede allerede da palestinske grupper drev med flykapringer og terroraksjoner. Men våre medier har gått inn i rollen som spindoktorer for islam, og dermed vil man ikke minne om at de israelske utøverne i München-OL i 1972 ble kastrert. Eller handikappede Leon Klinghoffer  (69) som var passasjer på cruiseskipet Achille Lauro som ble kapret i Middelhavet i 1985. Klinghoffer satt i rullestol. Hans blod farvet siden på skipet rødt.

Klinghoffers navn blir ikke glemt av de som vet hva frihet her.

Det at jødene er blitt plukket ut for special treatment av islamske terrorister i flere tiår, er noe som nesten alle jøder er klar over.

Bibis bror døde i Entebbe

Da Den palestinske frigjøringsfronten kapret et Air France-fly fra Paris til Tel Aviv i juni 1975, og tok det fra Athen til Entebbe, Uganda, ble jødene skilt ut. De andre fikk gå.

The Popular Front for the Liberation of Palestine had other plans. Four terrorists belonging to the group — two Palestinians and two Germans — hijacked the plane (having boarded with those who joined the flight in Greece), landed it in Entebbe and took 248 passengers hostage. The terrorists later released all non-Israeli passengers, but held on to 106 Israelis, all but four of whom were freed in a breathtaking rescue operation by the Israeli army.

Israelerne mistet en mann: Lederen, Yoni Netanyahu, bror til dagens statsminister. Operasjonen den gang var dristig. Israelerne tøyde strikken maksimalt. De hadde aldri gjort noe lignende.

Men terroren tvang dem. Etter aksjonen drepte Idi Amins soldater den 74 år gamle Dora Bloch som var innlagt på sykehus.

Den moderne salafismen rettferdiggjør drap på jøder. Islam representerer en stor fristelse for Europa til nok en gang å svikte jødene.

Men europeerne tilhører selv de vantro. Å drepe en kristen eller en ikke-troende er intet brudd på islams definisjon av fred. Det er ikke som at man har «drept hele menneskeheten».

Det hører med til historien at Håvard Rem først sendte artikkelen til VG, som avviste den. Avisen var villig til et kort inserat, men ingen utførlig dokumentasjon som innbar en tilbakevisning av deres egen artikkel.

VG valgte terroristens brors side.