Sakset/Fra hofta

Aftonbladets leder er signert Pernilla Ericson og viet Erna Solbergs nyttårstale, som kalles «Det skrattretande ”norska tillståndet”.

Ericson tar utgangspunkt i at Erna sa det fødes for få barn i Norge, bare 1,6 per kvinne slik at befolkningen synker hvis det ikke var for påfyll fra utlandet.

Akkurat dette «problemet» har Sverige løst til overmål: Sverige tar fortsatt inn titusener. Der utlandet ser at Sverige har store problem mener Ericson at Sverge er overlegent. Det er den høyre innvandringen som garanterer velferden i Sverige, mener Ericson.

Invandringen är en enormt viktig byggsten i välfärden.

Sverige har knekt koden for å få utlendinger i arbeid. Før tok det ni år før innvandrere var i arbeid, nå tar det bare fem år, for at halvparten er i arbeid. Halvparten? For hvor lenge? Hvordan ser regnestykket ut?

Det snakker ikke Ericson om. Hun håner derimot Norge for å være ett av landene som tar mot færrest flyktninger i Europa. Det er selvsagt løgn.

Norge är ett av världens rikaste länder. Det är också ett av de länder som tar emot minst antal flyktingar i hela Europa.

2014 tog Norge emot knappt 11 500 asylsökande, i jämförelse tog Sverige emot drygt 81 000. När kriget brann som värst i Syrien förband man sig att under en treårsperiod ta emot 8 000 flyktingar från Syrien, och istället för att erbjuda människor en trygg hamn öka biståndet till Syriens närområden. Nu kommer stormrika Norge ha brist på arbetsföra människor.
Invandring är arbetskraft. Det är bara ännu ett argument för en generös flyktingpolitik, för att storsatsa på integration.

Dette er lederen i en av Sveriges største aviser. Det sier en del om kvalitetskontroll og nivået på redaksjonen.

Nå kan Norge ha det så godt. Nå kan Olje-Ola sitte der med milliardene sine. Sverige har lagt gullegget med sine 140.000 innvandrere i året.

I den svenske optikken blir alt opp-ned. Det er umulig å ta denne retorikken alvorlig. Men det er hva en stor del av den svenske eliten mener og tror.

 

Start 2019 med å støtte Document

Et fast månedlig beløp gjør at vi kan planlegge utvidelser og vekst. Og hvis du foretrekker impulsive enkeltbeløp, så overraskes vi gjerne : )

Eller overfør til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt vipps-nummer er 13629

For å støtte oss via Paypal gå til vår Støtt Oss-side.