Svensk flagg brennes i Irak. Foto: YouTube.

Den muslimske verden raser mot Sverige etter koranbrenningene, og svenske flagg er brent i flere land. Mange av de samme landene har de seneste årene mottatt milliarder i svensk bistand.

Koranbrenningene i Sverige har ført til massivt sinne, opptøyer og politiske reaksjoner i en del muslimske land. Irak innførte eksempelvis handelssanksjoner mot Sverige.

I Sverige øker frykten for terrorhandlinger gjennomført av personer fra disse landene, og svensk politi har innført ekstraordinær bevæpning, noe Document omtalte her.

Samtidig er det mange i Sverige som reagerer på hatet og sinnet fra nettopp disse landene, siden Sverige gjennom lang tid har bedrevet temmelig storsinnet og raus bistand i deres retning.

Milliardene har rullet fra Sverige og til flere av de landene som i dag gjør sitt beste for å ramme nettopp Sverige på alle måter.

Så dette er altså takken for alt vi har gitt dem, tenker mange svensker.

Samnytt har skrevet om saken:

Svenska miljarder till Sverigehatande muslimska länder, innleder Samnytt.

Avisen fortsetter:

De länder i den muslimska världen som nu attackerar svenska ambassader och bränner svenska flaggor har tidigare inte haft några problem med att ta emot åtskilliga miljarder i bistånd från de svenska skattebetalarna.

En sammanställning visar att det rör sig om tiotals miljarder under de senaste åren.

Avisen skriver videre at Sverige gjennom de siste tiårene har pumpet inn penger til såkalte MENA-land, altså nasjoner i Midtøsten og Nord-Afrika. Det er i mange av disse landene hatet mot Sverige nå kommer sterkest til uttrykk.

Från 1998 fram till i dag rör det sig om nästan 30 miljarder kronor.Det visar en sammanställning som KTH- och Chalmers-utbildande civilingenjören och industriella ekonomen Björn Olanders har gjort.

Av disse 28,1 milliarder har mesteparten, 27,7 milliarder, gått til seks MENA-land: Irak, Jemen, Palestina, Sudan, Syria og Tyrkia. 431 millioner har gått til prosjekter som har vært felles for disse landene.

Bare i andre halvår 2022 fikk de nevnte seks landene 1,8 milliarder kroner, hvilket åpenbart ikke har bidratt til å skape noen nevneverdig velvilje mot Sverige.

Betydelig innvandring til Sverige fra de samme landene 

I tillegg til å yte massiv støtte direkte til landene, har også Sverige tatt i mot store antall innvandrere derfra.

Mange av disse innvandrerne bedriver så overføring av betydelige midler til hjemlandet fra Sverige, penger de enten har tjent gjennom ulike former for virksomhet og arbeid, eller fått via offentlige stønader.

Så innvandringen er et lønnsomt prosjekt for landene disse personene kommer fra. Men for Sverige er ikke konsekvensene like fordelaktige.

Samnytt omtaler innvandringen nærmere:

Under ungefär samma period, de senaste 22 åren, har Sverige beviljat medborgarskap för drygt 1,5 miljoner utrikesfödda som i sin tur hade drygt två miljoner barn.

Av dessa härstammar 605 000 från MENA-länderna varav 486 000 är från Iran, Irak, Syrien och Turkiet.

Avisen kommer så inn på hva innvandringen har betydd for Sverige, og det er ikke noe glansbilde som tegnes:

Denna massinvandring som saknar motstycke har gett en omfattande kriminalitet med en kraftigt försämrad trygghet, konstaterar Olanders, som också påpekar att de alltmer förekommande kravallerna med stenkastning och bilbränder inte sällan utförs av muslimer från MENA-länderna i fråga.

Stiller tøffe spørsmål

Økonomen Bjørn Olanders oppsummerer det hele med å stille noen svært krasse spørsmål, i et innlegg han har publisert på Facebook:

– Varför skall Sverige engagera sig i och rätta sig efter MENA- ländernas direktiv? De tillför väl inte någon ekonomisk vinning för Sverige..!!

– Varför tar Sverige emot så stor andel migranter därifrån? Flera av dessa länder har mycket stora rikedomar i sin oljeproduktion!

– Varför skickar Sverige så mycket bistånd/skattemedel till MENA?

– Varför skall Sverige rätta sig efter den muslimska tron i MENA?

– Varför återvänder inte MENA-flyktingar till sina hemländer efter avslutat krig som andra flyktingar?

Les også: 

57 islamske land skal diskutere koranbrenningen i Sverige og Danmark

Sommerlesning! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.