Dagbladet har oppdaget at migranter nå tar seg over den engelske kanal fra Frankrike i småbåter. Men hvordan skal de vri på dette slik at det blir en nyhet som Dagbladets lesere vil ha? Journalist Angelica Hagen har svaret: Man lar være å oversette korrekt fra Sky News.

Dagbladet skriver:

Søndag ble seks iranere plukket opp av grensevakter i Kent på sørøstkysten av England etter å ha flyktet fra Frankrike via Den engelske kanal, skriver Sky News.

Eh, nei, de skrev ikke det. Sky News har ikke skrevet at noen har flyktet fra Frankrike. Hvem skulle trenge å flykte fra Frankrike i 2018, foruten jødene? Det Sky News skrev var:

Home Secretary Sajid Javid has already declared «major incident» following a recent spike in attempts by migrants to cross the Channel from France.

Cross the channel – krysse kanalen. Se, det er noe helt annet enn å flykte. Med mindre vi alle flykter hver gang vi krysser landegrenser.

De migrantene som krysser over fra Frankrike er, som du sikkert har gjettet, ikke franskmenn i gule vester som er lei av Macron. Migrantene kommer i hovedsak fra Iran, Afghanistan, Irak og Eritrea. Og de har betalt en liten formue til menneskesmuglere for å komme seg til Storbritannia. Selv om de altså var helt trygge i Frankrike. Men fremdeles skal det altså være «vår skyld» at folk vil risikere livet for å komme seg til ønsket europeisk land. Og at de risikerer livene til sine barn for det samme.

«Dødens kanal» kan jeg forøvrig ikke se at noen i Storbritannia har nevnt. Heller ikke innenriksminister Sajid Javid som fredag meldte om risiko for «major incident». Og hvis Dagbladet mener at den engelske kanal er «dødens kanal» før noen har dødd, hva skal vi kalle Middelhavet? Eller E18?

Med dette er Dagbladet helt på linje med NTB som konsekvent oversetter «migrants» til «migranter og flyktninger» og ble sure på oss da vi påpekte det. De som ikke leser utenlandske nyheter har med andre ord ikke en sjanse til å danne seg rette inntrykk.

Dagbladet    Sky News

Oppdatering:

Noen i Dagbladet leser Document. Etter vår artikkel er det blitt rettet opp hos Dagbladet. Migrantene flykter ikke lenger, de reiser.

 

Start 2019 med å støtte Document

Et fast månedlig beløp gjør at vi kan planlegge utvidelser og vekst. Og hvis du foretrekker impulsive enkeltbeløp, så overraskes vi gjerne : )

[simpay id=»280380″]

Eller overfør til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt vipps-nummer er 13629

For å støtte oss via Paypal gå til vår Støtt Oss-side.