Nytt

Fire islamistiske terrorister frigis på lørdag fra svenske fengsler etter å ha avtjent to tredjedeler av straffen for forberedelse til terror mot Jyllands-Posten. De fire heter Munir Awad, Mounir Dhahri, Sahbi Zalouti og Omar Abdalla Aboelazm.

I 2010 planla de fire jihadistene å utføre et blodbad i den danske avisen Jyllands-Posten etter at avisen publiserte satiretegninger av profeten Muhammed.

Den danske sikkerhetstjenesten fikk opplysninger om terrorplanene gjennom Säpos avlytting, og kunne pågripe terroristene før de fikk gjennomført planene. Under politiaksjonen fant man automatvåpen, ammunisjon og strips for å binde personer. Ifølge den danske sikkerhetstjenesten PET skulle islamistene «drepe så mange som mulig».

Muslimene ble dømt i Danmark for terror, og ble tildelt en straff på tolv års fengsel samt utvisning fra Danmark på livstid. Etter at islamistene tilbrakte noen år i dansk fengsel, ble de overført til Sverige. I Sverige blir man automatisk sluppet fri når to tredjedeler av straffen er sonet, hvilket innebærer at de terrordømte slipper fri lørdag 29. desember, melder BT.

Den svenske avisen Expressen spør Munir Awad, som er en av de terrordømte som skal frigis:

Vad ska du göra när du kommer ut?

– Det är en bra fråga.

Ser du dig som salafist?

– Jag vill inte lägga någon speciell beteckning och säga att jag är det eller det. Jag är muslim. Jag följer profetens sunnah och Allahs koran.

Expressen spør igjen:

Vad ska du göra när du kommer ut?

– Det får man ta och fundera på ett bra tag. Jag har suttit här i åtta år. Jag har inte fått någon hjälp här med återanpassning. Jag har blivit motarbetad. Jag har inte fått möjlighet att förbereda mig, tvärtom, sier Munir Awad.

Expressen  BT i 2012   BT

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.