Nytt

Republikanerne har vist en merkelig tafatthet overfor FBI og Justisdepartementets sabotering av bindende pålegg om å utlevere dokumenter. Slike stevninger medfører straffeansvar, men likevel skjer det ingenting når Justis og FBI ignorerer fristser. Det straffer seg. Her leder av justiskomiteen Chuck Grassley. Fra nyttår overtar Lindsey Graham.

Justisdepartementet og FBI nekter å fortelle Kongressen hvorfor varsleren som FBI selv hadde gitt  status som varsler, fikk sitt hjem raidet av 16 FBI-agenter.

Leder av justiskomiteen i Senatet, Chuck Grassley, hadde gitt justisdepartementet og FBI frist til 12 desember med å utlevere begrunnelsen for ransakingen. Fristen kom og gikk. Ingen papirer.

The Justice Department and FBI have missed a Wednesday deadline to provide information about the government’s mysterious raid on a former FBI contractor-turned-whistleblower’s home last month.

Dennis Nathan Cain er en tidligere FBI-kontraktør. Tilfeldigvis kom han over papirer som viser ulovligheter begått under Hillary Clintons tid som utenriksminister.

The documents in question allegedly showed that federal officials failed to investigate possible criminal activity related to Clinton, the Clinton Foundation and Rosatom, a Russian nuclear company. Its subsidiary purchased Canadian mining company Uranium One in 2013.

Cain spurte i en tweet om USA er i ferd med å bli en politistat:

“So I blow the whistle on the FBI, get raided by the same FBI, and now they want to keep the FBI’s reasons secret? Do we now live in a secret police state? Feels a little like 1984,” Cain tweeted late Monday. The tweet eventually was deleted.

Sjefen for FBIi da Clintons solgte amerikanske urangruver til russerne var Bob Mueller, den samme Mueller som er spesialetterforsker. Av Donald Trump og russerne.

Mueller har hatt meget høy sigarføring. Et raid mot en registrert FBI-varsler er meget offensivt. Men Demokratene er ved å overta Representantenes hus. Tror Mueller han har ryggdekning?

Men det skjer for åpen scene. Mange amerikanere liker ikke det de ser.

Uttalelsen fra Justisdepartementet er som å høre Mueller:

“Public disclosure of any search warrant materials would seriously jeopardize the integrity of the ongoing investigation,” the filing by the U.S. Attorney’s Office said. “Continued sealing is essential in order to guard against possible tampering of witnesses and destruction of evidence, to maintain the ability of the grand jury to investigate this matter, and to prevent the disclosure of sensitive investigative techniques and methods.”

Nate Silver er troende. Han skriver: Gud er i vårt hjørne.

“Thank you for the outpouring of encouragement. You all are awesome. A boxer goes into his corner to rest for a minute, refocus, and get some sideline coaching. Then the bell rings and he’s ready to go another round. This fight is spiritual and God is in our corner. Ding! Rom 8:31.”

Clinton-stiftelsen i søkelyset

Det som gjør saken sensitiv er at det kommer avsløringer om Clinton Foundation og Clinton Global Initiative også fra annet hold. Økonomisjefen skal være villig til å fortelle det han vet for å slippe å bli stilt til ansvar. – Jeg vet hvor likene ligger begravet, har han sagt.

William Campbell var informant for FBI da russerne fikk kjøpe 20 prosent av urangruvene.

Fox News has previously reported that Douglas Campbell, an FBI informant involved in the Uranium One deal, has testified to lawmakers that Moscow paid millions to American lobbying firm APCO Worldwide to influence Clinton and the Obama administration.

“The contract called for four payments of $750,000 over 12 months,” Campbell said in his statement this past February. “APCO was expected to give assistance free of charge to the Clinton Global Initiative as part of their effort to create a favorable environment to ensure the Obama administration made affirmative decisions on everything from Uranium One to the US-Russia Civilian Nuclear Cooperation agreement.”

APCO has denied Campbell’s claims while Clinton called any claims of wrongdoing related to the Uranium One deal «the same baloney they’ve been peddling for years, and there’s been no credible evidence by anyone.

Men slike svar holder ikke lenger med de bevisene som nå legges på bordet. De har rettslige konsekvenser og kan ikke avfeies som ubegrunnet.

 

FBI misses deadline to provide docs to Judiciary Committee probing whistleblower raid