Mer enn 25% av pubene i Storbritannia har stengt siden 2001, ifølge Office for National Statistics (ONS). Antall puber har sunket fra 52.500 i 2001 til 38.815. Og pubene som forsvant befant seg i utkanten av de største byene.

ONS skriver at det er endrede vaner, høyere skatter og økte lønninger som har skylden for pubdøden. Endrede vaner? De britiske pubene stenger i takt med demografiendringene. Britene forlater byene og muslimske innvandrere uten sans for en pint eller «Guinness with a good head on» flytter inn. Sistemann ut av puben skrur av tappekrana. For godt.

For noen år siden beklaget en minister fra Liberaldemokratene som representerer Bristol at nye bølger med innvandrere som erstattet den hvite arbeiderklassen hadde ført til pubnedleggelser i deler av landet:

Stephen Williams, the Liberal Democrat communities minister, told the House of Commons that new waves of immigration replacing the “white working class” had led to the pub trade evaporating in some parts of the country.

Stephen Williams sier at pubene stort sett har stengt på grunn av demografiendringen. Der hvor det tidligere var britisk arbeiderklasse bor det nå nyankomne somaliere.

«In my own constituency, lots of pubs have closed but it is usually because of demographic change,” said the minister, who represents a seat in Bristol.

«Particularly in some parts of my constituency, which used to have … ‘a white working class community’ 20 or 30 years ago are now populated primarily by recently-arrived Somalis and other people.

Obviously the pubs in that area have closed.

Og dette påpekte man allerede i 2015. ONS lister opp noen steder hvor pubdøden er verst. Dette er steder som nå er blitt muslimske, men det nevnes ikke av The Guardian. Og heller ikke ABC Nyheter som videreformidlet artikkelen.

Newham was the worst-affected local authority in the country. The east London borough had 105 pubs in 2001, but now has 45.

Nearby Barking and Dagenham had a similar decline and now has the fewest pubs per head of any local authority in the country – less than one for every 10,000 people.

Areas close to Manchester such as Bolton and Rochdale experienced steep declines in pub numbers.

For to uker siden kjørte jeg selv inn til Birmingham, via en av de muslimske ghettoene, Washwood Heath. Det var en annen verden med en annen befolkning, selv om majoriteten er født i Storbritannia. Birmingham er Storbritannias nest største by og den er sterkt segregert. Ikke uventet kommer mange jihadister fra Birmingham.

I Washwood er det nesten ingen hvite briter igjen. Og med britenes «white flight» forsvinner også pubene. De små pubene stenger og flere er gjort om til lokale moskeer.  Det er bare å google «pub turned into mosque».  Her er et lite knippe:

 

Birmingham skyline. 

Mens de små lokale pubene stenger som følge av befolkningsutskiftning, så er de store pubene blitt større. Og de har økt i antall. Pubgåerne har rett og slett flyttet på seg. Og det er omtrent samme antall mennesker som er ansatt i pubindustrien nå som i 2001.

The number of small pubs has slumped from 38,830 to 22,840 since 2001, while the number of medium and large ones has risen from 13,670 to 15,975.

The amount spent in those that are left has remained steady since the last recession – after taking inflation into account – suggesting the remaining pubs and bars have soaked up the custom from those that have closed.

The shift towards larger pubs, which need more staff, means the number of people employed in the industry is about 450,000 – roughly the same as in 2001.

Som vanlig tilbys ingen forklaring på endringene av blodrøde The Guardian. Islam må for all del ikke nevnes.

The Guardian

 
Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!