Peter Pellegrini møter pressen i forbindelse med EU-møtet i Salzburg den 19. september 2018. Foto: Lisi Niesner / Reuters / Scanpix.

Slovakia kommer ikke under noen omstendigheter til å gi sin tilslutning til FNs migrasjonsavtale Global Compact on Migration, kunngjorde landets statsminister Peter Pellegrini etter EU-toppmøtet søndag.

Beslutningen kan skape uro internt i Slovakias regjering. Reuters skriver:

A Slovakia rejection of the migration pact could lead to a shake-up of Pellegrini’s government, given that Foreign Minister Miroslav Lajcak has threatened to resign if the government shuns the agreement.

“I will do everything I can to keep him in his seat,” the prime minister said.

Listen over land som sier nei til FN-avtalen, begynner å bli lang. I henhold til en oversikt i Die Welt omfatter den nå USA, Australia, Israel, Estland, Polen, Østerrike, Ungarn, Bulgaria, Tsjekkia og Slovakia.

Sveits og Italia er usikre, mens diskusjon om avtalen fremdeles pågår i Tyskland, Nederland, Danmark, Slovenia, Kroatia, Belgia og Japan.

Kilder i det norske statsapparatet har allerede opplyst at Norges regjering vil si ja til avtalen.

 

Forhåndsbestill Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her!