– Han er et monster, sa kona i Bergen tingrett om mannen. Han er tiltalt for grov vold mot henne og de seks barna, samt voldtekter mot henne og en av døtrene.

– Dette er en ekstremt alvorlig sak. Hun kom til Norge i 1997, og har levd under streng kontroll av tiltalte, isolert fra omverdenen og med vold og voldtekter i 19 år, sier konas bistandsadvokat Hilde Cecilie Matre Meyer til Bergens Tidende.

Trusler og vold

Det er satt av 13 dager i retten til saken mot mannen i 50-årene, som startet onsdag denne uka. Han er tiltalt for grov vold og trusler mot kona og de seks barna, i tillegg til voldtekter av kona fra oktober 1997 til sommeren 2016. Han er tiltalt for å ha voldtatt en av døtrene også, fra datteren var ti år. Han erkjenner ikke straffskyld.

– Jeg ønsker ikke å kommentere bevisførselen mens saken pågår, sier mannens forsvarer Johan Eide.

Torsdag vitnet kona, som i dag bor på hemmelig adresse, i retten. I tillegg til de seksuelle overgrepene og volden, forklarte hun at mannen slo henne mens hun var gravid, og at han slo når hun forsøkte å beskytte barna.

– Han sa flere ganger til meg og jentene at han skulle ta oss med til hjemlandet for å drepe oss, og putte oss i en søppelkonteiner hvor ingen ville finne oss, sa hun.

Monster

Saken ble anmeldt i slutten av 2016, og mannen ble pågrepet 19. februar 2017. Kvinnen hadde ikke hørt noe om overgrep mot datteren før i et politiavhør.

– Han er et monster. Hvordan kan en far gjøre sånt mot sin egen datter, sa kvinnen i retten.

Ifølge avisen fulgte mannen hoderystende med på forklaringen og lo da kvinnen sa at han aldri hadde vært kjærlig mot barna og at de var redd ham.