En familiefar i 50-årene er dømt til fengsel i ett år og åtte måneder for vold mot sine seks døtre over en femårsperiode fra 2016.

Saken gikk over fire uker i Indre og Østre Finnmark nå på nyåret. I alt mottok retten forklaring fra 39 vitner, inkludert tiltalte selv, hans kone, barna, beredskapsmøte, politibetjenter, ansatte fra barnevernstjenesten og andre, melder iFinnmark.

Mannen nektet for alle anklager, men ble ikke trodd av dommerne i tingretten i Vadsø, som valgte å se bort fra forklaringen hans.

Da saken ble anmeldt var den eldste datteren 17 år. De andre søstrene var mellom 6 og 12 år gamle, ifølge dommen.

– Jentene har forklart seg på en svært troverdig måte, og har ikke hatt mulighet til å samordne sine forklaringer, skriver dommeren.

De seks jentene er tilkjent erstatning på til sammen 660.000 kroner, med 150.000 kroner til den eldste. Faren har i tillegg fått forbud mot å kontakte den eldste datteren i fem år.

– Retten er ikke i tvil om at forholdene samlet sett klart danner et mønster, der alle disse barna har levd under et regime preget av kontinuerlig utrygghet og frykt for vold», heter det i dommen, som falt fredag.

Mannens forsvarer Jens Bernhard Herstad sier til iFinnmark at dommen blir anket.

Familien kom som flyktninger fra Midtøsten i 2015 og til Vadsø to år senere.

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.