Sakset/Fra hofta

Det har i den siste tiden vært mange demonstrasjoner for mer nasjonalisme og støtte til partiet Alternativ for Tyskland (AfD) som raskt øker i omfang. En stor demonstrasjon under slagordet «unteilbar» ble i Berlin arrangert som motsvar. Unteilbar kan oversettes som udelelig og uatskillelig. Men de inkluderer ikke motdemonstrantene, selvfølgelig. Slike tyskere vil ikke global-tyskerne ha i Tyskland. Da er det mye bedre med nye spennende mennesker fra Midtøsten og Afrika. De holder jo også mange flere personer sysselsatt.

Ifølge arrangørene gikk 240.000 i tog lørdag formiddag.

Tysklands utenriksminister Heiko Maas hadde på forhånd gitt sin fulle støtte til arrangementet. «Et flott signal», kalte han det.

– Vi lar oss ikke splitte, og iallfall ikke av høyreradikale, sa Maas til pressen.

240.000 mennesker, men langt mellom innvandrerne. De har sine egne tog og demonstrerer helst først når noen har sagt noe stygt om Muhammed.

Det protesteres mot det meste. Mot diskriminering, mot rasisme, mot fattigdom, mot nasjonalisme, mot hat, mot marginalisering, mot global kapitalisme osv. Noen av gruppene var svært spesifikke som «Sykkelvennene» – en gruppe som lærer innvandrere å sykle. Se her ja, nettopp hva som trengs i Groruddalen. 

Minen du setter opp når du «vet at du har rett». Fanatisk skråsikkerhet er alltid farlig – uansett hvilken politisk side man finner den på. Det er alltid mange kvinner i de «gode demonstrasjonstogene».  Og folk med skjerf.

Deutsche Welle

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!