Nytt

CSU-leder Horst Seehofer etter at de første valgdagsmålingene ble offentliggjort etter delstatsvalget i Bayern den 14. oktober 2018. Foto: Michaela Rehle / Reuters / Scanpix.

Valget til nytt delstatsparlament i Bayern lørdag bekrefter den politiske megatrenden som en tid har gjort seg gjeldende i Vesten: De etablerte taper terreng, og alternativene erobrer nye velgere.

Den kristelig-sosiale unionen (CSU), som i lang tid har vært det fullstendig dominerende partiet i Tysklands nest folkerikeste delstat, er fremdeles klart størst, men en valgdagsmåling som ble offentliggjort klokken 20, tyder på at CSU har fått 37,3 prosents oppslutning – et adskillig dårligere resultat enn ved delstatsvalget for fem år siden, da CSU fikk 47,7 prosent av stemmene.

Grafikk: Frankfurter Allgemeine

De grønne er nest størst, mens SPD bare er femte størst. Regjeringspartiet er halvert siden forrige valg, og må se seg forbigått av AfD.

Valgresultatet betyr at CSU vil trenge en koalisjonspartner, skriver Frankfurter Allgemeine.

Hvem skal CSU alliere seg med? Svaret er ikke opplagt, men Frie velgere (FW) peker seg ut som den sannsynligste kandidaten.

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.