Nytt

Taperne: Dianne Feinstein og Chuck Schumer var villig til å spille dirty for å torpedere Kavanaughs kandidatur. Nå sitter de igjen med skammen. Foto: Yuri Gripas/Reuters/Scanpix

Brett Kavanaugh ble lørdag kveld godkjent som ny dommer i amerikansk Høyesterett med 50 mot 48.

Visepresident Mike Pence erklærte at Kavanaugh er bekreftet som ny dommer.

CNN meldte «en historisk seier for Trump».

Totalt antall stemmer ble 98, fordi en Republikansk nei-stemme, Lisa Murkowski (Alaska) sa seg villig til å la være å stemme for at hennes partifelle Daines (Montana) kunne delta i datterens bryllup. Reglementet åpner for en slik gentlemans agreement. Den er vanligvis mellom partiene, men denne gang innen Republikanerne.

«It will not change the outcome of the vote,» Murkowski said. «But I do hope that it reminds us that we can take very small, very small steps to be gracious with one another. And maybe those small, gracious steps can lead to more.»

Det ble skreket fra galleriet under hele avstemningen og Pence måtte gang på gang ble vaktene fjerne bråkmakerne.

Demokratene og aktivistene har drevet et stormløp mot Kavanaugh den siste uken, i et desperat forsøk på å avspore prosessen. Men da FBI la frem sin rapport onsdag kveld og den var uten nyheter, var det klart at det skulle bli svært vanskelig for Republikanske tvilere å stemme nei.

Det kan virke som om Demokratene ikke ville ta inn over seg at en mann som har jobbet i innerste sirkel av George W. Bush’ Hvite hus, og har skrevet 300 dommer ikke lar seg vippe av pinnen.

Forsøket de gjorde på å karaktermyrde ham, har slått tilbake.