Nytt

De i alt åtte personene tilhørende terrorcellen «Revolution Chemnitz» som er blitt arrestert av tysk politi, er lederskikkelser i forskjellige høyreradikale miljøer blant hooligans, skinheads, nynazister og i rockekretser. Det opplyser sikkerhetskilder til Der Spiegel.

Fem av dem har tidligere vært aktivt involvert i vold mot personer med utenlandsk utseende hvor det ble benyttet flasker og slåsshansker.

Medlemmene av cellen utvekslet tanker i en chattegruppe på Telegram kalt «Planung zur Revolution» (planlegging av revolusjonen), hvor de skal ha snakket om et voldelig «systemskifte».

I den hensikt ville anstifterne kun rekruttere «voldsberedte personer», som det het i samtalene. De forsøkte tilsynelatende også å skaffe seg halvautomatiske våpen. Det er så langt uklart om det lyktes.

I chatten la gruppen for dagen høye tanker om egne evner til å omvelte samfunnet. Den tidligere nazi-terrororganisasjonen Nationalsozialistischer Untergrund, som gjennomført en rekke drap og terroraksjoner innen den ble sprengt i 2011, ble betegnet som en «barnehagegruppe», og man forestilte seg at gruppens fremtidige aksjoner skulle kunne markere et vendepunkt i tysk historie

Etterforskerne fryktet uansett at cellen et stykke på vei kunne klare å omsette ord i handling. Siden Tysklands gjenforeningsdag den 3. oktober kunne være et mulig terrormål, valgte man å gå til arrestasjon.

 
 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.