Nytt

Det ble funnet store kontantbeløp både på gjerningsmannen og det ene offeret i dobbeltdrapssaken i Trondheim, opplyser en sentralt plassert kilde til Document.

Særlig offeret skal ha hatt betydelige beløp på seg, flere ruller med 500-kronesedler.

Document har både snakket med kilden og verifisert vedkommendes bakgrunn og nåværende status. Vi har ingen grunn til å tvile på opplysningene.

Det har vært spekulert i hva som var foranledningen til at de to afghanerne Nasratullah Hashimi (19) og Reza Alizada (17) ble myrdet i en leilighet i Prinsens gate i Trondheim mandag for en uke siden.

Den drapssiktede 18-åringen, som kvestet seg selv stygt under pågripelsen, har ennå ikke blitt vurdert i stand til å forklare seg for politiet, men hans tidligere verge Ine Johannessen, som også er nestleder i Vergeforeningen Følgesvennen, mener at ugjerningen er et resultat av norsk asylpolitikk: De unge mennene drives til det ytterste, og orker ikke mer. Siktede må ha vært psykotisk.

Frivillige som hjelper asylsøkere i Trondheim, sier at de lenge har advart om at flere av disse er å anse som «tikkende bomber». En kvinne som jobber med asylsøkerne i en frivillig organisasjon, sier til NRK at den drapssiktede befant seg i en «særlig risikogruppe». Kommunens egne ansatte sier at flere av dem er «potensielt farlige».

Dersom opplysningene om store pengebeløp på offer og gjerningsmann blir offisielt bekreftet, er det en klar indikasjon på at vi kan ha med noe helt annet å gjøre.

Det er påfallende at unge afghanere med midlertidig opphold i Norge har store pengebeløp på seg. Beløpene de får utbetalt er beskjedne og skal rekke til mye.

Politioverbetjent John Ola Volden hos politiet i Trondheim ønsker ikke å kommentere Documents opplysninger, men viser til politiadvokat Eli Reberg Nessimo. Heller ikke Nessimo vil si noe:

– Jeg kan ikke kommentere noen ting, hverken om ofrene eller gjerningspersonen.

 

Støtt Document 😊

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!

Les også