Nytt

Kulturhuset Sliperiet i Larvik. Foto: Google Maps.

En straffesak ved Larvik tingrett mot 26 personer som er tiltalt for juks i forbindelse med teoriprøven til førerkort, må flyttes til kulturhuset Sliperiet i Vestfold-byen på grunn av plassmangel, melder NRK Vestfold.

Saken skal opp for retten mandag, men domstolens egne lokaler kan altså ikke romme alle de tilstedeværende i saken, som forventes å ta tre uker og skal tolkes til tre forskjellige språk.

Det er et syrisk ektepar som skal være hovedpersonene bak førerkortjukset. De skal ha solgt «tjenesten», der kandidater til teoriprøven fikk korrekte svar levert gjennom en liten propp de hadde i øret.

Jukset skal ha foregått ved at kandidaten hadde på seg en spesialdesignet T-skjorte med en lomme til mobiltelefon og et hull til kamera. Via Facetime kunne hjelperen, som satt ute, se skjermen med spørsmål. Dermed kunne hjelperen fortelle kandidaten de riktige svarene, via proppen kandidaten hadde i øret.

Ti andre personer har allerede tilstått å ha jukset på denne måten. Ved en tilståelsesdom mot to syriske brødre som har benyttet seg av disse tjenestene, forklarte de to domfelte i retten at en mann som kaller seg «Jihad» hjelper utlendinger med førerkortjuks på industriell skala i Norge.

Det er da heller ingen norskklingende navn på noen av de 26 personene som står tiltalt i saken som begynner til uken.

Virksomheten ble oppdaget i 2017, men har etter politiets oppfatning funnet sted siden 2015.

 
 

Støtt Document 😊

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!