Nytt

Haugaland tingrett. Foto: Jan Kåre Ness / NTB.

I Haugaland tingrett pågår det en straffesak mot en mann som er tiltalt for å ha hjulpet 19 personer over hele landet med å jukse på teoriprøven til førerkortet, melder NRK Vestland.

Opprullinga av den omfattande juksinga i tiltalen starta på trafikkstasjonen på Stord i 2018.

– Ein mann oppførte seg mistenkeleg under teoriprøven. Me tok han inn på eit rom og oppdaga at han hadde på seg utstyr for kommunikasjon, seier seksjonsleiar Torbjørn Brosvik ved Trafikant Vest hos Statens vegvesen.

Metoden er den samme som ved tidligere avsløringer: Kandidaten filmer prøven med et mobilkamera fra et hull i skjorten, og mottar instruksjoner utenfra via en skjult ørepropp. NRK avslørte metoden allerede i 2016. Ikke desto mindre har svindelen pågått i flere år etterpå.

En annen ting som går igjen, er at de som avsløres i slike saker, ikke er nordmenn. Mannen som står tiltalt i Haugaland tingrett denne uken, er syrer. Alle de andre involverte i saken har også utenlandsk bakgrunn.

I fjor ble en syrisk kvinne dømt i Larvik tingrett for tilsvarende forhold, og det samme ble to syriske brødre dømt for i Fredrikstad tingrett i 2018.

I saken for Haugaland tingrett er «kundene» som har betalt for hjelpen med å jukse på teoriprøven, blitt bøtlagt, opplyser NRK. Den tiltalte nekter straffeskyld, til tross for at det foreligger en rekke tekniske bevis i saken.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Les også