Nytt

Under en konsert i Malmö i går anklaget artisten Silvana Imam sverigedemokrater eller Nordiska Motståndsrörelsen for å ligge bak bilbrannene i Göteborg.

Silvana Imam opptrådte på Stora scenen på Stortorget under Malmöfestivalen. Et stykke inn i showet rapporterte redaktøren for tidsskriftet Opulens, Stefan Bergmark, hva Imam sa fra scenen om bilbrannene:

«Tusentals på Silvana Imams konsert. Hon säger att vi alla vet att bilbränderna i Västsverige var organiserad och alla vet att SD ligger bakom dem»

Silvana Imam er svensk rapper, født i Litauen, av litauisk-syrisk opphav. Hun er medlem av hiphopkollektivet RMH. Imam mottok prisen for årets artist på den svenske prisutdelingen Grammis i 2015.

Nyheter Idag har intervjuet Imam om uttalelsen (bak betalingsmur).

Episoden omtales også av Projektsanning:

En bit in i konserten talade artisten Silvana Imam om bilbränderna i Göteborgsområdet. Silvana Imam påstod att alla vet vi vem som ligger bakom och nämnde sedan själv SD och NMR.

Artisten som berättade att hon hade en kompis i Göteborg som sett att SD-folk filmade någon av bränderna. I samband med detta uppmanade hon publiken och journalister att avslöja vem som ligger bakom bränderna. Sedan fortsatte artisten att sjunga låtar fulla med könsord till delar av den unga publikens förtjusning.

Tidligere tirsdag uttalte et riksdagsmedlem for Vänsterpartiet at det ikke skulle forundre ham om «extremhögern var inblandad» i bilbrannene i Vest-Sverige.

Han fikk følge fra flere politikere og politisk redaktør i Aftonbladet, Anders Lindberg: Politikere og media med ville teorier om at bilbrannene er en operasjon for å påvirke valget