Linda Noor sier at det ikke er slik at de som bruker hijabb prakker hijabben på ikke-muslimer – altså at de ikke tvinger dem til å bruke den de også.
Jeg er enig i at vi ikke tvinges til å bruke plagget, men vi tvinges likevel til å forholde oss til det religiøse klasseskillet den skaper uansett.

Her er mitt svar:
» Nei, Linda Noor, det er riktig at muslimene som bruker hijabb på seg selv og sine barn ikke tvinger ikke-muslimene til dette. 
Men likefullt prakker de hijabben på resten av samfunnet.

Fordi gjennom hijabben skapes det et skille mellom de ærbare barna – med hijabb – og de uten hijabb, som ikke er ærbare.

Altså et moralsk klasseskille. Et religiøst skille.

Ikke-muslimske barn mobbes av muslimske barn for å ha mat som ikke er halal i matboksen.
Muslimske barn nektes av familien å omgås ikke-muslimske barn.

Myndigheter og skole- barnehageledelse tillater dette klasseskillet og betrakter det som en berikelse av det norske samfunnet.

Muslimer og ikke-muslimer som ikke ønsker å være en del av dette, flytter til områder hvor de du kaller majoritetsbefolkningen, dvs etnisk norske og ikke-muslimer bestemmer, og her opprettholder likeverd mellom mennesker uavhengig av deres religion og/eller kjønn.

Så lenge myndigheter og hijabbtilhengere får fritt spillerom til å innføre dette religiøse og moralske klasseskillet blandt barn og ungdom, er dette et signal om at det norske samfunnet aksepterer slikt skille mellom mennesker, – så lenge det innføres og drives av «outsiderne» selv.

Tenk deg at det var etnisk norske, ikke-muslimer, skole og barnehageledelse som selv bestemte at muslimer skulle «merkes» med symboler for å vise hvilken folkegruppe/religiøs gruppe de tilhørte.»

Kommentér gjerne. Men avstå fra «muslimorama», personangrep, sjikane, stygg omtale av folkegrupper/religiøse grupper, memer, linker til «skjegg&mikrofon-rants».
Hijabbens funksjon som segregerende faktor er det som problematiseres her.
Ikke «muslimers» personlige egenskaper eller hvordan «de er».

 

En Facebook-venn gjengir en 13 år gammel jentes svar på hvorfor hun bruker hijabb. Jenten sier at den gir beskyttelse.»Man kødder ikke med en som bruker hijabb»

Man kødder altså med den som ikke bruker hijabb.

En bruker hijabb for å slippe å bli trakaasert.

Fordi den som ikke bruker hijabb blir trakassert.

Hadde det vært slik at folk som ikke bruker hijabb ikke ble trakassert – hadde det vært slik at folk som ikke brukte hijabb ble respektert – hadde vi ikke trengt hijabben.

I et samfunn hvor man blir respektert om man ikke bruker hijabb, i et samfunn hvor man ikke blir trakassert fordi man ikke bruker hijabb, er hijabben overflødig.

Det er derfor vi ikke har hijabb i det norske samfunnet.

I vårt samfunn er hijabben unødvendig.

I det norske samfunnet blir vi respektert som likeverdige og blir ikke trakassert eller diskriminert – uansett religiøs, etnisk eller kulturell tilhørighet.

Vi har faktisk lover som ivaretar dette.

 

Junior.bt.no:

3. Hvorfor valgte du å gå med hijab?

Jeg vil velge selv hvor mye av meg selv jeg vil vise frem. Og jeg vil at andre skal være mer opptatt av det jeg har inni meg enn hvordan jeg ser ut utenpå. Jeg ser også på det som en beskyttelse, for mange damer er utsatt for veldig stygge ting. Folk tuller ikke med den som har på seg hijab. Og jeg føler at jeg er nærmere Allah når jeg går med hijab.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.