Sakset/Fra hofta


De to ego-aktivistene Elin Ersson og Aino Pennanen representerer den voksende gruppen av «godhets»anarkister. Eller kanskje vi bare burde kalle dem for anarkister. For godheten står det så som så til med. Mange tilsynelatende gode gjerninger stammer fra egoistiske ønsker. Den virkelige altruismen stiller langt bak i køen i dagens kvalmende godhetsposering som vi ser så mye av på sosiale medier.

Svenske Elin og finske Aino fikk to helt forskjellige utfall på sine utvisningsprotester på fly som skulle ta av med utvist innvandrer. Mens Elin fikk gjennomført sin gråtekvalte anarkiaksjon og ble en heltinne (det heter sikkert ikke det i det svenske hen-land lenger) for snøfnugg-generasjon Z, så ble finske Aino hentet av politiet og fjernet fra flyet i løpet av 10 minutter.

Men Elins glede over den «vellykkede» redningen av en 52 år gammel afghaner som var blitt dømt til to år i fengsel for overfall, blir nok mer kortvarig enn den overivrige ego-aktivisten hadde tenkt seg. Hvem afghaneren hadde overfalt og hvorfor han fikk en såpass streng dom, får vi nok aldri vite. Svenske medier vet å tie om slikt.

De som ofte betrakter seg selv som hjertevarme mennesker synes at Elin hadde vært helt fantastisk. I Sverige ble Elin Ersson hyllet av Advokatsamfundets generalsekretær Anne Ramberg. Hun skrev på Twitter: ”Fler borde stå upp för det de tror på». Da det ble påpekt at det kanskje ikke var så lurt at folk tok loven i egne hender i en demokratisk rettsstat, så svarte hun at «I en rättsstat vågar människor reagera mot ”demokratiskt” fattade beslut.” At Advokatsamfundets generalsekretær mener at svenske lover er «demokratiske» beslutninger vitner om at hun ikke forstår sin egen profesjon særlig godt. Eller i det minste at hun ikke har respekt for loven. Her kommer menneskerettigheter og ytringsfrihet først! Uansett hva det dreier seg om, tydeligvis.

 

Hvordan tenker advokat Ramberg at samfunnet skal kunne fungere hvis alle skal stå opp for hva de til enhver tid tror på, uavhengig av lovverket? Hvorfor bry seg om å betale skatt? Det er mange som ikke har noen tro på fordeling av skattekroner. MÅ man stoppe for rødt lys hele tiden? Hvorfor kan man ikke selge sprit i butikken hele døgnet? Folk har mange og rare ideer som de gjerne skulle gjennomført hvis de hadde hatt sjansen. Det er derfor vi har lover og regler. Lover og regler som hører med i et demokrati for å unngå fullstendig kaos. Og vi har selv stemt frem politikerne som vedtar lovene. Å gi blaffen, slik advokat Ramberg synes man kan gjøre bare hensikten er god nok, er å stikke fingeren i øyet på alle de som fredelig og rolig har trodd at det var nok å bruke stemmeseddelen.

Elin Ersson og Aino Pennanen viste begge at de ga fullstendig blanke i lover og beslutninger som hadde blitt demokratisk vedtatt. De mener selv at de vet bedre. Det er de som har rett! Denne skråsikre jeg-vet-best holdningen er dessverre nokså gjennomgående for venstresidens ego-aktivister. Og de heier hverandre frem. I Newsweek og Euronews kommenteres saken:

This week I watched the inspirational viral video of Elin Ersson, a lone Swedish student who prevented the deportation of a man to Afghanistan. The bravery she showed by calmly refusing to sit down and let a crowded plane take off was remarkable. Her actions not only demonstrated her initiative, courage and a sense of moral justice, but it also made me realise that direct action needn’t require a mass movement: anyone—including myself—could have done what she did.

Den nær grenseløse beundringen er skremmende og ikke så rent lite fanatisk. Ungdommen vil så gjerne redde verden, men den begrensede livserfaringen og manglende kunnskapen gjør at de ikke ser konsekvensene av anarkiet de ønsker seg. Det er denne gjengen som bistår med å fylle opp Europa med mennesker fra andre verdensdeler som aldri vil komme til å gjøre noe annet enn å leve av sitt nye lands skattebetalere. Godheten har en pris. Men dette øret vil ikke Elin og Aino høre på. De VET at de gjør det eneste rette. Alle mennesker er egentlig snille og alle burde være velkommen uansett hvor stor belastningen er samfunnsmessig eller økonomisk.

Hvis disse ungdommene er så oppsatte på å forandre verden, så burde de heller reise ut. Verden er full av shithole-countries som kunne trenge en hjelpende hånd, en trygg armkrok eller en klem. Så ville man også kunne blitt kvitt noen av disse naive ideene om at vi alle er like og at en fremmed kun er en venn du ikke kjenner enda. Elin burde ha blitt med til Tyrkia som var første stoppested for den utviste afghaneren. Det er mer enn nok å ta tak i der. Hvorfor ikke bare sende henne penger til en ny billett?

En positiv side av denne saken er at man godt kan se for seg at Elin Erssons stunt har overbevist enda flere svensker om å stemme Sverigedemokraterna den 9. september.

https://www.youtube.com/watch?v=s_HNkI06ZmM

https://www.youtube.com/watch?v=PgciRJK_qKQ

Les også Douglas Murrays sak om Elin Ersson i The Spectator. 

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!