Øyeblikket

Mediene gikk i fistel da Donald Trump møtte Vladimir Putin. Av en eller annen grunn tar adjektivene en retning som hører hjemme i dyreriket eller seksualiteten. Tony Blair ble kalt George W Bush sin puddel. Om Trump het det at han krøp opp i Putins fang som en katt.

Men når Angela Merkel møter den russiske utenriksminister og den russiske forsvarssjefen vekker det ingen interesse ut over Tysklands grenser.

Den russiske forsvarssjefen står nemlig på EUs svarteliste. Merkel gjorde et unntak slik at han slapp inn i Tyskland. Det er ikke opplyst noe om hva som var så viktig at Gerasimov måtte unntas. Utenriksminister Heiko Maas var også med. Han har frådet mot Trump og sagt at USA ikke lenger er til å stole på. Er Tyskland til å stole på?

Germany’s chancellor Angela Merkel’s meeting earlier this week with Russian foreign minister Sergei Lavrov and the head of Russia’s military general staff, Valery Gerasimov, has sparked a political row with opposition parties, given the lack of details on the talks. Gerasimov is barred from entering the EU, following 2014 sanctions over Russia’s invasion of Ukraine – but Berlin allowed him in anyway after issuing a waiver.

Row over Merkel talks with Russian envoys