– Norge er ikke en husmannsplass under EU. Norge er en selvstendig nasjon. Vi skal styre vår egen innvandringspolitikk og kontrollere våre egne grenser. Slik bør det forbli, slår Per-Willy Amundsen (Frp) fast.

Dette er et syn som svært mange i Frp deler, legger han til overfor NRK.

Fredag morgen ble EU-landene enige om en migantavtale som innebærer at landene deler migrantene som plukkes opp i Middelhavet og settes i land på europeisk side mellom seg.

Norge skal være med på denne fordelingen, sier statsminister Erna Solberg.

Også utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide sa fredag at Norge vil vurdere en henvendelse fra EU:

– Vi har vært med på å ta vår del av ansvaret frem til nå, og det er selvfølgelig også sånn at vi vil vurdere det, dersom EU skulle bestemme seg for en sånn type fordeling.

Det bør vi absolutt ikke, sier Per-Willy Amundsen.

Flere EU-land kommer til å si nei til å ta imot disse migrantene, og da er det ingen grunn til at Norge, som ikke engang er med i EU, skal takke ja, mener Amundsen.

Han mener det er feil av Norge å ta imot migranter så lenge EU-land står fritt til å si nei. Og Fremskrittspartiet må si klart fra i regjeringen:

– Frp bør sette foten ned. Det er svært mange Frp-ere som reagerer på at vi som ikke-medlem skal akseptere å ta imot såkalte flyktninger som kommer fra EU-systemet. Vi har mer enn nok med ankomstene vi har fått til Norge gjennom mange år. Denne utviklingen må snus. Vi må sende folk tilbake, ikke ta imot enda flere.

Amundsen er positiv til mottak i Afrika – som han selv foreslo for ni år siden.

– Mitt forslag til løsning er delvis det EU har skissert, nemlig ankomstsentre i Nord-Afrika. Jeg foreslo det i 2009, og ble latterliggjort den gangen.

Men vi er for sent ute – nå må vi reforhandle hele asylinstituttet. Utviklingen er ikke bærekraftig, fastslår Amundsen.

– Vi kan ikke akseptere denne folkevandringen til Europa. Derfor må vi begrense asylretten langt mer enn tilfellet er i dag, sier han.

Erna Solberg, som har sagt at Norge bør bidra i flyktningavtalen, ville lørdag ikke svare på Amundsens utspill, melder NRK.

Solberg har ikke villet tallfeste hvor mange hun mener Norge skal ta imot.

«Norge er ikke med i EU, og vi vil derfor avvente eventuelle henvendelser fra EU. Det gjenstår ennå mye arbeid før vi vet hvordan EU vil utforme dette i praksis», heter det i en epost fra statssekretær Torkild Åmland i Justisdepartementet.

 

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre. 

 

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!