Tysklands president Frank-Walter Steinmeier tar et oppgjør med tendenser til bagatellisering av Det tredje rike og nazismen. Men selv bagatelliseresr han antisemittismen som er kommet inn med muslimene.

Denne løgn om noe alle vet gjør Steinmeiers oppgjør med Alternativ for Tyskland kraftløs. Han nuller ut sin eget moral.

– Jeg har på følelsen at de som snakker på denne måten, ikke aner hvor mye av anerkjennelsen og respekten som Tyskland har bygd opp de siste tiårene, blir ødelagt av dette, sa Steinmeier til avisa FAZ fredag.(NTB)

Steinmeier skammer seg over hva folk som AfDs leder Alexander Gauland har sagt. Gauland sa at nazi-tiden var som en fuglelort i sammenligning med Tysklands ærerike historie gjennom tusen år.

Dette kan minne om Jean-Marie Le Pens uttalelse om Holocaust som en bagatell i historien.

Men så får Steinmeier spørsmål om antisemittismen. Hvor kommer den voksende antisemittismen fra? Og så viser han at han mangler mot til å si sannheten. Det motet gjelder kun tyskere.

Steinmeier uttaler seg på et tidspunkt da det er voksende bekymring for antisemittiske hendelser i Tyskland. Som svar på påstander om at problemet har vokst på grunn av innvandringen fra arabiske land, sier han:

– Det kan være antisemittisme blant dem som har kommet til oss. Men grunnleggende sett er antisemittisme et tysk problem. (NTB)

Hypotetisk: Kan være…. Men grunnleggende sett et tysk problem.

Grunnleggende? Steinmeier vil befeste fortiden som skyld, og det er dette som gir Alternativ for Tyskland vind i seilene.

Den som skal kritisere høyrepopulisters overtramp må også være villig til å kritisere islam og muslimers antisemittisme.

 

 

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!