Innenriksminister Matteo Salvini gestikulerer på pressekonferansen i Roma mandag. Foto Tony Gentile / Reuters / Scanpix

Italias innenriksminister Matteo Salvini sier Frankrikes president Emmanuel Macron er 15 ganger ondere enn Ungarns statsminister Victor Orban.

Siden Italias nye populistregjering erklærte at deres havner er stengt for redningsskip som seiler med utenlandsk flagg, har det gått en kule varmt mellom Macron og Salvini.

På en pressekonferanse mandag kritiserte Salvini journalister for å fremstille Ungarns statsminister som «samfunnsfiende nummer én». Han understreket at mens Ungarn har mislyktes i å ta imot 300 migranter fra Hellas og Italia, har Frankrike mislyktes i å ta imot 9.000.

– Så hvis Orban er ond er Macron 15 ganger ondere, sa Salvini, som leder det sterkt innvandringskritiske partiet Ligaen. Det er usikkert hvordan den italienske ministeren har kommet fram til dette tallet, ettersom 15 ganger 300 ikke er 9.000.

Forrige uke sa Macron, uten å nevne navn, at Europa trues av en spedalsk-lignende høyrebølge. Dagen etter svarte Salvini at den franske presidenten drakk for mye champagne og utfordret ham til å ta imot alle migranter som Italia avviser.