Anne Christine Kroepelien (H), leder for St. Hanshaugen bydelsutvalg.

– Unnskyldningen er ikke så uforbeholden som den burde ha vært. Vi kommer ikke til å invitere Kaveh tilbake, sier Anne Christine Kroepelien (H), leder for St. Hanshaugen bydelsutvalg til Document.

Mange har reagert sterkt på at rapperen Kaveh Kholardi (23) ropte «føkk jøder!» fra scenen under en konsert i Oslo fredag kveld.

Ifølge kommunikasjonsrådgiver i bydelen, Christine Thune, er dette hva Kaveh sa fra scenen under konserten på arrangementet Gatematfest:

«Er det noen muslimer her? Eid mubarak til dere.

Er det noen kristne her?

Er det noen jøder her? (Pause)

Føkk jøder (pause)

Neida, bare kødda.»

Bydelen har beklaget direkte til enkelte som tok kontakt og sa de hadde reagert, ifølge Thune. Det var bydelen som arrangerte matfestivalen.

Artisten selv har gjort seg utilgjengelig for pressen, men la ut følgende tekst på sin Facebook-side i ettermiddag:

«Utsagnet jeg kom med var i en kontekst knyttet til en av mine mest kontroversielle låter «Shamener»

Før låten brukte jeg anledningen til først å gratulerer mine trosfeller for en vel overstått ramadan det var jo tross alt vår hellig dag eid.

Etter å ha fått respons fra både muslimer og kristne på mitt spørsmål om noen av dem var til stede, var det ingen respons på samme spørsmål om jøder. I dette vakuumet fulgte jeg så opp med en uttalelse som nå er blitt tatt ut av kontekst. Dette var ment som ironi og jeg fulgte deretter opp med «Neida, her er vi alle gudsbarn uansett. Shamener»

Tatt ut av kontekst fremstår dette som feil. Jeg er ikke rasist og jeg er ikke jødehater.

Det siste jeg vil er dyrke motsetninger og dersom det var noen av de yngre barna som virkelig ble støtt eller følte noe form for ubehag, så vil jeg veldig gjerne møte dem personlig på tomannshånd og beklage.

Målet mitt var å markere at vi var folk fra ulike kulturer og religioner som hadde det bra sammen, på samme sted til samme tid.»

–  Er dette egentlig en unnskyldning? Kaveh sier ikke unnskyld til allmennheten, han sier at han kan beklage «dersom det var noen av de yngre barna som virkelig ble støtt eller følte noe form for ubehag». Han sier: Jeg kan unnskylde dersom noen av barna ble støtt – på tomannshånd?

– Unnskyldningen er ikke så uforbeholden som den burde ha vært. Vi kommer ikke til å invitere Kaveh tilbake, fastslår bydelsutvalgsleder Anne Christine Kroepelien.