To rumenske brødre på 20 og 26 år er dømt til fem og seks års fengsel for voldtekter og seksuelle overgrep i en bygd i Romsdalen i Møre og Romsdal.

Overgrepene skjedde mens de to brødrene hadde sommerjobb i en kommune i Møre og Romsdal i årene 2014 til 2016. 26-åringen er dømt for voldtekt mot en kvinne som var 18 år da overgrepet skjedde, samt voldtekt og seksuell omgang med en jente som var 14 og 15 år. Den 20 år gamle lillebroren er dømt for voldtekt og seksuell omgang med den yngste jenta.

Den yngste av de to var 17 år gammel da de straffbare handlingene ble begått, og den lave alderen førte til at straffen hans ble redusert med ett år.

Det yngste offeret er tilkjent til sammen 375.000 kroner i erstatning av de to, mens den eldste av brødrene i tillegg er dømt til å betale det andre offeret 150.000 kroner i erstatning.

Begge de to tiltalte har nektet straffskyld, noe Romsdal tingrett ikke festet lit til.

– Det er slik retten ser det, ingen holdepunkter for at de fornærmede alene eller sammen har planlagt å sette fram falske anklager mot de tiltalte, fastslår tingrettsdommer Eli Brusdal.