Foto: Alessandro Bianchi / Reuters / Scanpix.

 

Italias innenriksminister Matteo Salvini har varslet at det Gibraltar-registrerte skipet «Aquarius», med 629 migranter ombord som er blitt plukket opp i havet utenfor Nord-Afrika, ikke vil få adgang til noen italiensk havn.

La Repubblica skriver:

Om få timer vil skipet passere fordi Maltas territorialfarvann. Dersom øystaten ikke aksepterer å yte assistanse, slik det ofte har skjedd i de senere årene, så vil de italienske havnene være stengt, og skipet (som i øyeblikket er 40 nautiske mil fra nærmeste kyst) ikke få legge til ved italienske havner.

Beslutningen, som sender et klart signal om en ny migrasjonspolitikk, er uten historisk sidestykke, og er fattet i samråd mellom Salvini og samferdselsminister Danilo Toninelli, som også er Femstjerners­bevegelsens gruppeleder i Senatet.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.