Til glede for nye lesere bringer vi nok en gang TV2s sladdede bilde av Aisha Shezadi.

Kvinnen, som kommer fra Bærum, reiste ned til IS-kontrollerte områder i Syria 20. august 2014. I dag sitter hun i en godt bevoktet flyktningleir i et kurdiskkontrollert område nordvest i Syria.

Hun forteller i et intervju med Aftenposten tirsdag at det var «drømmen om det ekte islam» som fikk henne til å reise, men at det er hensynet til sønnen, født 31. januar 2016, som gjør at hun har bedt om å få returnere til Norge.

Samtidig sier hun at hun ikke angrer, fordi hun ikke har gjort noe hun kan angre på.

– Jeg har ikke gjort noe galt. Jeg reiste og bodde i deres områder fordi jeg har trodd det var en islamsk stat, og at det var et liv i tråd med islam og islamske verdier. Men det siste halvannet året har vi sett at de ikke er på rett vei i det hele tatt. Og dermed er jeg ikke en del av dem. Jeg støtter dem ikke. Jeg ville vekk, jeg flyktet, men ble tatt på veien, sier hun.

Shezadi understreker at hun selv egentlig ikke ønsker å returnere til Norge.

– Hadde det vært meg alene, hadde jeg ikke søkt norske myndigheter om hjelp, fordi det går imot mine personlige prinsipper.

Hennes tunisiske ektemann sitter ifølge Shezadi fengslet i en annen kurdisk leir. Shezadi sier til Aftenposten at hun ikke ønsker at mannen hennes kommer etter til Norge om hun blir returnert.