Daniel Ortega har ertet på seg studentene i Nicaragua. Nesten alle som er drept er studenter. Foto: Oswaldo Rivas/Reuters/Scanpix

Protestene i Nicaragua fortsetter. Opprørspoliti er satt inn mot to universiteter og tre personer ble skutt fredag.

Tallet på drepte kryper stadig oppover. Sandinistene benytter brutale metoder. BBCs Tim Franks var nylig i Managua og snakket med faren til en gutt på 15 år som ble skutt av politiet. Han ble kjørt i all hast til sykehuset, men personalet nektet å behandle ham. Han døde. Dette var ikke enestående. Franks hørte flere lignende historier.

Ett medlem av sandinista sa det er USA som ligger bak protestene og at det er «andre» som skyter på demonstrantene, men han måtte innrømme at også politiet har skarpskyttere.

Tre menn  er drept i forbindelse med nye studentprotester ved universiteter i Nicaraguas hovedstad Managua.

Nicaraguas statlige nyhetsportal gir «gjengmedlemmer på høyresiden» skylden for drapene på to 19-åringer og en 53-åring.

Nyhetsbyrået AP har fått bekreftet at opprørspoliti er satt inn rundt to universiteter der studenter har forskanset seg.

Visepolitimester Francisco Diaz benekter imidlertid overfor en lokal radiostasjon at det er noe politi i området.

En studentleder forteller at Polyteknisk universitet torsdag ble angrepet av væpnede menn som enten er sivile politifolk, eller medlemmer av ungdomsfløyen til president Daniel Ortegas sandinistbevegelse. Én student ble drept og elleve såret i angrepet, ifølge studentlederen.

Demonstrasjonene mot regjeringen i Nicaragua startet i april med studentprotester mot velferdsreformer. Siden har mange andre nicaraguanere sluttet seg til, og over 60 mennesker er drept, ifølge anslag fra menneskerettighetsorganisasjoner.

Mange demonstranter krever nå at president Ortega går av. (NTB)