Nok en politiker er arrestert i Nicaragua der president Daniel Ortega de siste ukene har satt fem presidentkandidater i fengsel.

Tidligere medlem av nasjonalforsamlingen, Pedro Joaquin Chamorro Barrios, ble pågrepet sent fredag, siktet for å ha forbrutt seg mot Nicaraguas suverenitet og uavhengighet.

Chamorro er sønn av tidligere president Violeta Chamorro og broren til Christiana Chamorro, som sitter i husarrest, og Carlos Fernando Chamorro som nylig forlot landet for å unngå arrest.

Faren deres, Pedro Joaquin Chamorro Cardenal, ble drept av Somoza-diktaturet i 1978 og ble en martyr for sandinistene som under Ortegas ledelse beseiret diktaturet i 1979.

Ortega var president etter revolusjonen før han ble slått av Violeta Chamorro i 1990, ble valgt igjen i 2006 og vil nå gjenvelges for fjerde gang.

Hittil er minst 21 personer med bånd til opposisjonen, som inkluderer mange sandinister som er skuffet over Ortegas autoritære stil, arrestert, inkludert fem presidentkandidater.

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her. Vi har trykket nytt opplag.

Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her!

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.