Den 27 år gamle syriske asylsøkeren kom til Norge fra Syria i juni 2015. Han søkte om politisk asyl her og fikk ved vedtak i oktober 2015 innvilget midlertidig opphold i landet frem til 9. oktober 2018.  Etter tre år kan de som har fått innvilget midlertidig opphold søke om permanent oppholdstillatelse.

Den syriske asylsøkeren ble den 23. mars dømt i Tønsberg tingrett til fem og et halvt års fengsel for voldtekt og to voldtektsforsøk. Mannen overfalt til sammen fire kvinner.

I mars 2017 gikk han til angrep på sitt første offer i Tønsberg sentrum. Fra dommen:

Hun forklarte at hun ved denne anledning hadde drukket mye alkohol og var beruset. Hun var på et skjenkested i bryggeområdet i Tønsberg sentrum sammen med blant annet sin kjæreste. Hun gikk på et tidspunkt ut for å røyke, og hun var litt lei seg. Idet hun ikke hadde lighter spurte hun en fremmed – tiltalte – om han hadde lighter. De kom i prat og han trøstet henne. Han sa blant at «det går bra» og «du er vakker». Hun skulle hentes av en bror, og gikk derfor mot møtestedet. Et sted satte hun seg ned på bakken. Tiltalte hadde fulgt etter og satte seg ned ved siden av henne. Hun ba han gå vekk. Han sa han skulle gjøre det, men så skjedde ikke. Da begynte hun å gråte, hvorpå han holdt rundt henne og begynte å kysse henne. Han holdt armene hennes fast langs håndleddene nede ved bakken, slik at hun ikke klarte å røre dem. Mens hun satt slik kysset han henne med tungen langt nede i munnen hennes, slik at hun følte at hun ble kvelt, og ikke klarte å gjøre motstand. Videre har fornærmede forklart at tiltalte deretter tok den ene hånden sin ned i buksen henne og «fingret» henne. Hun har opplyst at hun med dette mener at han tok på hennes nakne kjønnsorgan og prøvde å få fingrene inn i skjeden hennes. Han brukte makt og klarte også å få en eller flere fingre inn i skjeden hennes. Mens han gjorde dette holdt han med den andre armen fortsatt fast i hennes arm. Ytterligere har hun forklart at hun skrek alt hun orket og prøvde å dytte han vekk, samtidig som hun følte seg «fanget».

De tre andre angrepene skjedde etter at han hadde blitt med eller fulgt etter ofrene hjem sent på natten. Angrepene fant sted i april, mai og juni i 2017. To av ofrene ble lagt i bakken utendørs, men kom seg unna ved å kjempe imot og skrike. Det siste offeret ble angrepet i sitt eget hjem etter at hun og noen venner hadde invitert asylsøkeren på nachspiel. Overgriperen holdt sine ofre så hardt at de fikk blåmerker og kvelningsfornemmelser.

Alle de fire ofrene ble tilkjent 100.000 kroner hver i erstatning.

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!