Nytt

Stortinget og Oslos paradegate Karl Johan prydet med koranrør.

Det arrangeres demonstrasjonstog til støtte for justisminister Sylvi Listhaug foran Stortinget klokken 15 søndag.

Ruth Marie Gjevre Vaagø, som ifølge VG var den som tok initiativ til blomsterhilsenene til støtte for statsråden, er blant arrangørene.

Facebook oppfordrer hun alle til å ha med norske flagg, plakater og godt humør:

– Jeg håper mange møter opp. Jeg har aldri vært med på noe sånt, så håper det blir bra.

Blant dem som er invitert for å holde appell er Shurika Hansen, spaltist for Resett, og lederen for Ex-Muslims of Norway, Cemal Knudsen Yucel.

Shurika Hansen skriver på sin Facebook-side:

Så kommer invitasjon som jeg takket ja til. Jeg blir spurt om jeg kan holde appell, jeg takker ja og forbereder meg. Så kommer beskyldningene. Dette blir en nazidemonstrasjon, her samles liksom innvandrerkritiske og muslimhatere. Men initiativtakeren er en eldre hyggelig dame med gode intensjoner. Hun vil bare vise at hun støtter Sylvi, hun er da ikke rasist? Hun har ikke engang tenkt at hun kan bli stemplet. Så sier hun det som overbeviser meg, så jeg setter meg ned og skriver min appell «Jeg syns behandlingen av Sylvi er grusom, jeg vil bare ha en rolig demonstrasjon»

Jeg blir med av flere grunner. Jeg setter demokratiet høyest. Tanken på offentlig gapestokk med hetsekampanjer er for meg forkastelig. Jeg blir med fordi jeg mener at opposisjonen nå har vist dårlig dømmekraft og trenger å se at vi folket kan reagere. Jeg blir også med for å vise at selv en mørkhudet kvinne, og med muslimsk bakgrunn, støtter Sylvi. Ikke bare fordi hun er en god politiker, men fordi jeg er lei av den flokkmentaliteten mange henger seg på.

Så folkens, la ikke rasismeanklager, hersketeknikker eller frykt holde dere igjen. Møt opp foran Stortinget søndag 18. mars klokken 1500 og lytt til noen fine appeller. Bli med på en fredelig demonstrasjon som kun handler om å vise Sylvi Listhaug at det finnes mange her i landet som støtter henne.