Nytt

Donald Trump har avskjedighet utenriksminister Rex Tillerson og erstatter ham med CIA-sjef Mike Pompeo.

Trump varslet utskiftningen via twitter.

Tillerson skal sier via en medarbeider at han ikke aner hvorfor han blir bedt om å gå av.

En høytstående kilde i administrasjonen begrunner utskiftningen med de forestående forhandlinger med Nord-Korea.

Gina Haspel overtar som ny CIA-sjef.

Trump ser ikke ut til å være ferdig med å skifte ut mannskap. For hver avgang melder mediene at Det hvite hus  er i oppløsning. De sa det da Rob Porter måtte gå og da Hope Hicks gikk av. Men det kan også være tegn på at Trump føler han sitter så trygt at han kan tillate seg å skifte ut de han ikke er fornøyd med.

Mandag konkluderte flertallet i ettteretningskomiteen i Representantenes hus at de ikke hadde funnet noe tegn på Russian collusion, etter 14 måneders granskning. Det kan være Trump føler seg sikker på at det vil bli resultatet av granskingen til Bob Mueller også. Da er det full speed ahead.