Nytt

Østerrikes statsminister Sebastian Kurz under sikkerhetskonferansen i München den 17. februar 2018. Foto: Michaela Rehle / Reuters / Scanpix.

 

Etter at en afghansk asylsøker skadet fire mennesker alvorlig under et knivangrep i Wien, retter Østerrikes statsminister Sebastian Kurz kritikk mot sine forgjengere. Etter hans oppfatning har de gjort alvorlige feilgrep i innvandrings- og asylpolitikken.

Ubegrenset migrasjon er årsaken til mange av problemene vi har i øyeblikket, sier Kurz. I en Twitter-melding skriver statsministeren at hans nye regjering vil ordne opp i feilene som er gjort i årene som har gått.

Die Welt skriver at visestatsminister Heinz-Christian Strache, som representerer FPÖ, i forbindelse med knivangrepet sier at «dette er grunnen til at vi arbeider for en restriktiv asyl- og utlendingspolitikk».

Det hele er en rettsskandale, mener Österreich. Avisen skriver at den 23 år gamle Jafar S. kom som asylsøker til Østerrike i 2015. Siden er han blitt dømt flere ganger for narkotikaforbrytelser og anmeldt for legemsbeskadigelse. Utvisningsvedtaket skulle angivelig sendes ham torsdag.

Tre av de angrepne er utenfor fare, mens en 67 år gammel mann fortsatt skal sveve mellom liv og død.

 

Bestill «Europas merkelige død» av Douglas Murray bok fra Document Forlag her!