Det er interessant å merke seg at både kommunismen og islam begge hevder seg å representere «fred» og «rettferdighet». Dette likheten er viktigere enn man skulle tro, ettersom begge disse totalitære politiske systemene ser det frie demokratiet som en fiende. Og enda verre: Begge ideologiene er grunnleggende menneskefiendtlige, for de hater mennesket som det er: Vi er ikke bra nok. Vi er uperfekte. Vi har for mange feil og mangler. Vi er for egoistiske, rasistiske, materialistiske og ikke kollektive nok. Derfor må vi forbedres, forandres og bygges på ny gjennom arbeidsleire eller koranskoler. Begge ideologier har som mål å skape en helt ny type menneske, som er tilpasset en helt ny type samfunn: Det kollektive, totalitære konsensus-samfunnet, hvor «freden» er bygget på at ingen dissidenter og kjettere lenger våger å ta til motmæle mot staten og det store vi. Når ingen våger å opponere, da er det fred.

Kent Andersen Bygg oss en borg

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂