En 37 år gammel advokat må neste uke møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha hjulpet sin svigerfar til å få midlertidig oppholdstillatelse i Norge.

Advokaten er tiltalt for brudd på utlendingsloven. Som følge av at advokatens svigerfar fikk midlertidig oppholdstillatelse, fikk også svigerfarens kone og tre av parets barn midlertidig opphold etter familiegjenforening, skriver Oslo statsadvokatembeter i tiltalebeslutningen.

Ifølge tiltalen ga 37-åringen svigerfaren tilbud om jobb som markedssjef for sitt advokatfirma med en årslønn på 500.000 kroner. Mannen opplyste om dette til Utlendingsdirektoratet (UDI). Ifølge tiltalen jobbet svigerfaren for advokatkontoret da han kom til Norge i april 2011, men svigerfaren hadde ifølge tiltalen ikke arbeidsoppgaver som naturlig tilligger en markedssjef. Dessuten mener politiet de har bevist at svigerfaren betalte tilbake hele eller deler av lønnen ved at han blant annet leide en leilighet av svigersønnen, bidro i felles husholdning med advokaten og hans familie, og dessuten betalte regninger for ham.

I tiltalen fastslås det at 37-åringen ved flere anledninger hjalp svigerfaren med å få forlenget den midlertidige oppholdstillatelsen før den til slutt ble gjort permanent.

Advokaten er også tiltalt for grovt uaktsomt å ha benyttet seg av en utlendings arbeidskraft uten at utlendingen har nødvendig tillatelse etter loven. Dessuten er 37-åringen tiltalt for både selv å ha gitt usanne opplysninger til UDI og medvirket til at svigerfaren gjorde det samme.

Rettssaken starter i Oslo tingrett mandag og skal pågå fram til mandag 19. februar.

 

Forhåndsbestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!