Bildet: Danmark var beskyttet av Dannevirke i sør, bygget i middelalderen. Murer er ikke noe nytt i historien, tenk på Hadrians mur i Nord-England, eller Den kinesiske mur. Hittil har Israel fått uendelig mye pepper for Sikkerhetsgjerdet/muren, men nå kommer andre land etter. Tyrkia har bygget et enormt gjerde, det samme har Ungarn, og Trumps Wall kommer til å bli bygget. Så snart man har satt en grense mellom ett fellesskap og andre, oppstår fysiske skiller som et logisk neste skritt. De som nekter å definere fellesskap på «diskriminerende» måte, vil bli sittende med problemene. Denne prosessen er allerede i gang i Europa. Foto: Wikimedia commons

Leder for de danske Socialdemokraterne, Mette Frederiksen, tar ord i sin munn som ingen sosialdemokrat hittil har uttalt:

– Vi har i mine øyne fått for mange ikke-vestlige inn i vårt samfunn. Når jeg som sosialdemokrat vil finne løsninger, er mitt beste råd å regulere igjen.

Partier som uttalte seg slik, ble av mediene døpt høyrepopulistiske, et negativt vedheng som skulle holde folk borte.

Nå er det en sosialdemokratisk partileder som bruker det: «For mange ikke-vestlige»; tenk dét!

De «ikke-vestlige» truer våre samfunn, fortsatte Frederiksen.

– Vi har skapt verdens beste samfunn og må ikke sette det over styr med for mange ikke-vestlige innvandrere, sa Frederiksen, med Ap-leder Jonas Gahr Støre på første benk, til Samak-årsmøtet. (NTB)

Å si at «ikke-vestlige» truer kvaliteter ved våre samfunn, har vært forbeholdt høyresiden, og de har måttet betale en høy pris for slike uttalelser.

Det ville vært fristende å spørre Støre: – Hva følte du da en sosialdemokratisk partileder fra et nordisk naboland uttalte seg som en høyrepopulist?

Frederiksen tør å si det opplagte: Man har ikke noe fellesskap hvis man ikke deler de samme verdiene.

Det insisterer Erna Solberg og Gahr Støre på at muslimer og nordmenn gjør.

Frederiksen sier noe annet.

– Man kan ikke ha et nordisk velferdssamfunn hvis man ikke har en majoritet av befolkningen som deler de samme verdiene. Og derfor kan man ikke ha ubegrenset innvandring, sa hun. (NTB)

Innvandringen truer disse verdiene. Dét har det tidligere vært forbudt å si. Og når én har sagt det, og trosset forbudet, kan ting da noensinne bli som før?

Sylvi Listhaug og Inger Støjberg får her argumenter å slå i bordet med.

Frederiksen angriper konsensusen mellom politikere, eksperter og medier om deres definisjon av «godhet».

– Å være humanist er ikke å forsvare det nåværende flyktningsystemet, sa den danske partilederen.

Hun viser til at tusener av mennesker drukner.

– Enda flere enn dem som mister livet, er kvinner og barn som utsettes for overgrep og voldtekt. Og det er ikke de svakeste flyktningene som kommer til Europa. Det er dyrt å komme hit, la hun til. (NTB)

Mediene har hittil kunnet konsentrere seg om å «ta» Dansk Folkeparti eller Fremskrittspartiet.

Hva skal de si nå, når Socialdemokraterne begynner å snakke på samme måte?

Frederiksens linjeskift kan forvandle hele debatten.

Hun beveget seg også inn på samme banehalvdel som Donald Trump: Hun angriper eliten som bor i trygge områder og synes det er spennende med mangfold, mens de selv bare høster fordeler.

– For det er faktisk dét sosialdemokrater gjør i noen land. Men vi må ikke se innvandring fra synspunktet til dem som ser innvandring som spennende kulturmangfold og selv bor i områder uten innvandrere. Vi skal se det fra synspunktet til dem som mister sin jobb som lastebilsjåfør som følge av uregulert globalisering og innvandring, sa Frederiksen.

Hva skal mediene si til en slik helomvending? En sosialdemokrat som snakker som Donald Trump?!

Sosialdemokrater har stått for regulering av marked. Globalistene/humanistene vil ikke ha regulering, men migrasjonsmarkedet er et av verdens mest lukrative. Hvor troverdig er det å si at man skal la alle som klarer å komme seg inn i Europa, få bli her? synes Frederiksen å si.

Hun kjøper høyresidens viktigste argument: Uten regulering – ingen velferdsstat.

 

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.